Basescu i-a trimis pe studentii romani din Italia dupa bani, la Institutul Cultural Roman [1]

Traian Basescu a fost invitat sa patroneze, anul viitor, un congres de istorie a religiilor. Invitatia i-a fost lansata de o studenta de la Academia di Romania, institutie in care se regasesc bursieri, fie ai statului roman, fie cu burse individuale ori ale statului italian.

In fata acestora, Basescu a ascultat, vizibil incurcat, o adevarata disertatie despre istoria dreptului si legaturile dreptului romanesc cu cel european prin codul napoleonein, sfarsita cu rugamintea ca dreptul romanesc sa fie recunoscut si in Uniunea Europeana, moment in care Traian Basescu a raspuns "de acord". El a explicat imediat dupa aceea ca nu a inteles foarte bine care este, de fapt, dorinta interlocutorului si abia cand acesta a coborat din teorie in practica si a spus ca ar dori un schimb intre studentii de la diferite universitati, presedintele Basescu a gasit un raspuns mai potrivit, promitand sprijin in acest sens. In intalnirea cu studentii, Traian Basescu a primit solicitarea de a se reglementa cat mai repede recunoasterea diplomelor. El a spus ca intelege foarte bine aceasta problema, pentru ca si fiica sa, care a studiat in Statele Unite la o prestigioasa universitate, a fost nevoita la intoarcere sa-si dea din nou toate examenele, pentru ca diploma sa sa fie recunoscuta. Cand a aflat ca studentii romani din Italia au format o asociatie, Basescu a intrebat, razand, daca "e o greva, ceva" si i-a indreptat catre Institutul cultural roman pe cei care doresc finantari pentru proiectele asociatiei. Indemnul sau a fost in stilul caracteristic: "Institutul cultural nu mai tipareste operele conducatorilor tarii, ca noii conducatori inca nu si-au scris operele. De aceea va spun ca bani avem, nu stim pe ce sa-i dam". Basescu a mai opinat ca autoritatile romanesti ar trebui sa faca tot posibilul pentru ca "emigratia romaneasca sa fie ferita de bandele ticaloase care pun eticheta pe tot ce inseamna roman".
Publicat de : Corina DRAGOTESCU
Data publicării: 24 Mar 2005 - 07:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2540&titlu=Basescu_i_a_trimis_pe_studentii_romani_din_Italia_dupa_bani__la_Institutul_Cultural_Roman