Declaratiile de avere, verificate de Parchet [1]

Declaratiile de avere ale demnitarilor vor fi verificate de o structura din cadrul Parchetului General. Anuntul a fost facut de Traian Basescu, care a precizat ca noul organism va fi infiintat saptamana viitoare.

Seful statului s-a intalnit la Berlin cu reprezentantii Transparency International, asociatie care a criticat in rapoartele sale coruptia la nivel inalt din Romania. Presedintele Basescu a prezentat masurile luate de autoritatile de la Bucuresti in domeniul combaterii coruptiei, apreciind ca noua declaratie de avere pentru demnitari este "cea mai severa" din Europa. El a adaugat ca au mai existat declaratii de avere si pana acum, "completate constiincios", dar pentru care nu exista un organism de verificare. Traian Basescu a mai spus ca tot in cursul saptamanii viitoare va ajunge pe masa parlamentarilor romani si legea de tratare a evaziunii fiscale ca act criminal.
Publicat de : Clarice Dinu
Data publicării: 23 Mar 2005 - 11:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2535&titlu=Declaratiile_de_avere__verificate_de_Parchet