Democrații cu funcții dați afară din C.A. ale societăților Primăriei Buzău! [1]

Consiliul Local Buzău a decis primele înlocuriri ale membrilor PD. Oamenii nominalizați de PD în consiliile de administrație ale Regiei Autonome Municipale, societăților Transbus și Piețe Tîrguri și Oboare au fost înlocuiți cu alții propuși de PNL și PSD. Doar membrii PD cu funcții de conducere la Urbis Serv au rămas în grilă însă doar pentru moment. Excluderea lor s-ar putea afla pe ordinea de zi într-o ședință următoare.

Din consiliul de administrație al Regiei Autonomă Municipale au plecat democrații Adrian Burducea, Mariana Drăghici și Ștefania Mateiu. Ei au fost înlocuiți de Alina Bădulescu, Valeriu Moșneaga și Cornel Rache.

Democratul Ovidiu Anghel a plecat din forul de conducere al societății Transbus iar locul a fost ocupat de Neculai Lazăr. Aceasta în timp ce la Piețe Tîrguri și Oboare, au fost numiți Gabriel Onțeluș și Elena Stroe. Democrații Benonică Dumitrescu și Nicolae Petrache au fost excluși cu voturile consilierilor de la PSD, PNL și PRM. La Urbis Serv, democrații au doi reprezentanți în consiliul de administrație, singurii care au scăpat de epurare.

În ceea ce privește voturile care au decis soarta membrilor PD lucrurile au fost clare: social-democrații au votat cu liberalii și cu consilierii PRM-în total 14 voturi care au asigurat trecerea majorității proiectelor de pe ordinea de zi. Aceasta în timp ce consilierul PC, Valerian Țuclea a ales să se abțină de la vot în semn de protest față de întîrzierea cu care a primit documentația pentru ședința de Consiliul Local.

La fiecare dintre propunerile de schimbare situația voturilor a arătat la fel și a arătat unitatea de monolit a consilierilor PSD-PNL și PRM. Votul a decurs aproape identic pe toată durata ședinței. Democrații au asistat resemnați la eliminarea lor din structurile de conducere. Liderul PD Buzău a avut, la rîndul său o poziție resemnată, însă nu a evitat să le promită adversarilor politici că va proceda la fel cînd va fi momentul oportun.

Pe de altă parte, liderul PD Buzău, Cezar Preda, crede că inițiativa primarului Constantin Boșcodeală cel care a propus schimbarea, a fost de fapt orchestrată de liderul PSD Buzău, senatorul Ion Vasile.

Mara DRAGU


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Apr 2007 - 06:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24725&titlu=Democratii_cu_functii_dati_afara_din_C_A__ale_societatilor_Primariei_Buzau_