CNA: e-n regula ca lui Basescu nu i s-a dat timp de antena [1]

Presedintele CNA, Ralu Filip, nu vede nimic in neregula in faptul ca parlamentul nu i-a acordat presedintelui suspendat Traian Basescu timp de antena la posturile publice de radio si televiziune

.

In plus, el a anuntat sanctionarea cu somatie pentru postul Realitatea TV deoarece a difuzat stirea ca Basescu nu a primit timp de antena.

„Nu cred ca este o greseala ideea ca presedintele Basescu nu are timpi de antena. Comisia parlamentara a stabilit ca cele doua emisiuni ale posturilor publice sunt puse la dispozitia partidelor. Oricum Traian Basescu nu ar fi putut intra in aceste emisiuni, pentru ca nu este reprezentantul niciunui partid, dar poate sa intre la dezbaterile posturilor publice fara nicio problema. Le spui treaba asta si ei spun tot „i s-a pus botnita””, a spus Filip ieri, in cadrul sedintei CNA.

Filip a relatat ca a fost sunat de Traian Basescu care l-a intrebat „siderat” ce se intampla si ca a trebuit sa-l asigure ca nu a fost corect felul in care mass-media a redat informatia.

In realitate, Basescu nu a primit timp de antena la posturile publice, ci doar partidele - conform ponderii parlamentare. Presedintele suspendat a primit insa dreptul sa-si sustina cauza in spatiul de 10-15% acordat PD-ului.

Decizie

Decizia a fost luata miercuri de comisia parlamentara condusa de senatorul PSD Adrian Paunescu. Singurii care s-au opus si au protestat fata de aceasta decizie au fost parlamentarii PD si reprezentantul presedintelui, Marilena Constantinescu.

Aceasta a acuzat PSD, PNL, PRM si PC ca incearca „sa-l reduca la tacere pe Traian Basescu”. Ea a adaugat ca reprezentantii partidelor mentionate au incercat sa impuna aceeasi reglementare si la posturile private de radio si televiziune. „A existat si aceasta tentativa. S-au oprit la timp, dar nu stim ce va urma in sedintele viitoare”, a declarat Marilena Constantinescu.

Protestele au venit si din partea PD. Deputatul democrat Valentin Iliescu a declarat ca decizia privind impartirea timpilor de antena este „aberanta si incalca legea” si a anuntat ca va face o informare catre Parlamentul European. „El este presedintele Romaniei, subiectul referendumului, iar ei l-au exclus. Cel care nu are un cuvant de spus este chiar persoana incriminata”, s-a declarat stupefiat Valentin Iliescu.

Lista parlamentarilor anti-Basescu

Cei 10 parlamentari care au decis ca lui Basescu nu trebuie sa i se acorde timp de antena, au fost:

Eugen Nicolicea (PSD)Rodica Nassar (PSD)Bogdan Niculescu Duvaz (PSD)Adrian Paunescu (PSD)Catalin Micula (PNL)Emilian Francu (PNL)Mihai Ungheanu (PRM)Lia Olguta Vasilescu (PRM)Kelemen Hunor (UDMR) Ioana Popescu (PC)


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Apr 2007 - 06:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24713&titlu=CNA__e_n_regula_ca_lui_Basescu_nu_i_s_a_dat_timp_de_antena