Un primar democrat trimis în judecată [1]

Primarul comunei Popești din județul Iași, Nicolae Mocanu (PD), a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fraudarea unei sume de aproximativ 41.000 de euro, fonduri PHARE.

Procurorii Derpartamentului Național Anticorupție au definitivat rechizitoriul, acuzându-l pe alesul pedist că a obținut prin fals banii destinați îmbunătățirii condițiilor de viață ale romilor.

Ancheta magistraților a fost demarată în timpul campaniei electorale de la Popești, din mai 2006, la sugestia Departamentului Antifraudă, unde coordonator era actualul ministru liberal al Justiției, Tudor Chiuariu.

Pentru a obține o finanțare din fonduri europene prin programul PHARE, Consiliul Local Popești, reprezentat de primarul Mocanu, la inițiativa și cu concursul Centrului de Resurse pentru Comunitățile de Romi, a întocmit un proiect în care se urmărea îmbunătățirea situației romilor de pe raza comunei.


Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 06 Apr 2007 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24453&titlu=Un_primar_democrat_trimis_in_judecata