Senatorii i-au taiat leafa lui Ungureanu [1]

„Familie mare, remuneratie mica“, s-a gindit Ungureanu cind si-a marit salariul de la SECI

. „Remuneratie mica, dupa buget“, au raspuns ieri senatorii, care au anulat leafa de 8.000 de euro.

Fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu a ramas fara marirea de leafa pe care si-a dat-o in ultimele zile de ministeriat. Plenul Senatului a respins miercuri, cu 48 de voturi impotriva, 6 voturi pentru si 6 abtineri, proiectul de lege care marea venitul salarial al reprezentantului Romaniei la SECI, in Viena. Venitul actual al ocupantului acestui post este in jur de 2.000 de euro, plus o completare pentru sotie de 25% si pentru copil, inca 25%. Totalul ajunge la aproximativ 4.000 de euro. Prin marirea acordata de ordonanta, venitul total al celui care reprezinta Romania la aceasta structura era dublat, ajungind la aproximativ 8.000 de euro.

In acest moment, reprezentantul SECI din partea Romaniei la Viena este Mihai Razvan Ungureanu, numit in acest post dupa ce a demisionat din fruntea Externelor. Inainte de a deveni seful diplomatiei, postul a fost ocupat tot de Ungureanu, iar pe intreaga perioada de doi ani in care MRU a tinut friiele Externelor, postul de la SECI a ramas neocupat. Pentru a reocupa postul, Ungureanu s-a autosuspendat din PNL.

Biciuit din toate partile

Inainte de a fi respinsa, ordonanta a creat dezbateri aprinse printre senatorii care contestau gestul vizionar al lui Ungureanu de a acorda o marire salariala unei pozitii pe care urma sa o ocupe. „Sfidind orice regula de bun-simt si de decenta fata de banul public, acesta incearca sa isi faca, prin ordonanta de urgenta pentru o singura persoana, un exil de aur la Viena“, a atacat revoltat Mircea Geoana, seful Comisiei de politica externa din Senat, aducindu-si aminte probabil cit de greu i-a fost lui sa justifice vreo doua sute de mii de dolari cu care se intorsese din functia de ambasador la Washington.

Nici fostii colegi de partid de la PNL nu l-au iertat pe Ungureanu. „8.000 de euro pe luna cere Ungureanu pentru acest post. Eu nu numai ca ma opun acestui proiect, dar cer si presei sa ia atitudine fata de aceasta magarie. Sintem luati de prosti“, a obiectat vehement senatorul PNL Mihai Lupoi. Proiectul legislativ va mai fi votat o data la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.


Publicat de : Raul Balogh
Data publicării: 05 Apr 2007 - 06:01
 

Link ştire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24442&titlu=Senatorii_i_au_taiat_leafa_lui_Ungureanu