Asul din mâneca lui Voiculescu. Pe vremea cand era capitan, Basescu si-ar fi acuzat, ilegal, un coleg

Presedintele PC Dan Voiculescu strånge dovezi potrivit carora seful statului nu a avut un trecut prea curat si ca poate fi acuzat chiar de politie politica

Potrivit unor surse, Voiculescu va iesi cu aceste dovezi, cel mai probabil, in a doua saptamåna dupa Paste

Printre probele care ar putea zgåltåi fotoliul prezidential se afla si depozitia unui fost marinar, Furnica, pe care Traian Basescu l-a impiedicat sa obtina azil politic in Belgia, punånd politia portuara pe urmele sale, sub pretextul ca ar fi furat ceva de pe vas

Misteriosul Furnica trebuia sa fie audiat in Comisia Voiculescu la inceputul lunii martie, dar s-a renuntat la aceasta idee

Declaratia lui Furnica si depozitiile altor martori care il acuza pe locatarul de la Cotroceni ca ar fi facut politie politica vor ajunge la Parchet, dar si la CNSAS

Dosarul antiprezidential mai contine noi file pentru cazul “Flota” si privatizarile ALRO si ALPROM, facute sub semnatura lui Basescu, prin programele PSAL I si PSAL II

.

Liderul conservator Dan Voiculescu pregateste o razbunare pe masura pentru seful statului. Dupa ce la ultimele consultari de la Cotroceni cei doi lideri „s-au inteles“ la modul ca „securistul Voiculescu sa-l dea jos pe securistul Basescu“, presedintele conservator este preocupat sa faca lumina in trecutul marinaresc al sefului statului. Voiculescu l-a gasit pe marinarul Furnica dispus sa povesteasca despre modul in care capitanul Basescu, sef al agentiei Navrom de la Anvers, si-a impiedicat colegul sa emigreze in Belgia, punând politia portuara pe urmele lui, sub pretextul mincinos ca ar fi furat ceva de pe vas.

Liderul conservator Dan Voiculescu vrea sa mearga pana la capat in razboiul cu presedintele. Desi Comisia parlamentara pe care a condus-o si-a incetat activitatea, Voiculescu mai are totusi niste asi in maneca, pe care se gandeste sa-i foloseasca impotriva sefului statului. Strange probe pentru un dosar care l-ar putea incrimina de savarsirea unor fapte de natura penala. „Dosarul e in lucru, inca nu e gata, dar il vom trimite la Parchet, imediat dupa Paste“, a anuntat, sec, liderul PC.

Dosarul antiprezidential
Potrivit unor surse oficiale, dosarul penal antiprezidential pe care il pregateste Voiculescu va contine in cea mai mare parte date despre modul in care presedintele a inclus societatile ALRO Slatina si Alprom in progamele PSAL I si PSAL II pe vremea cand era negociator- sef cu Banca Mondiala. De asemenea, vor mai fi incluse si cateva noi file care sa intregeasca deja cunoscutul dosar Flota. Cele mai dure probe vor fi insa cele care il incrimineaza pe seful statului ca ar fi facut politie politica in perioada in care era sef al Agentiei Navrom de la Anvers.

Probe pentru verificarile CNSAS
Liderul PC se pare ca a fost deosebit de perseverent si a strans probe si marturii ale unor oameni care l-au cunoscut pe Traian Basescu din vremuri marinaresti si care pot sustine ca actualul sef al statului nu are un trecut tocmai curat. „Noi avem probe care s-ar putea constitui in piste solide pentru verificarile CNSAS. Nu pretindem ca detinem adevarul, dar vom cere Colegiului CNSAS sa ia in considerare documentele noastre pentru a clarifica daca Traian Basescu a facut sau nu politie politica“, spun persoane oficiale care doresc sa-si pastreze anonimatul.

Misteriosul domn Furnica...
Printre cei care au avut curajul sa depuna marturie impotriva lui Traian Basescu s-ar afla si un misterios domn Furnica, o veche cunostinta a presedintelui din perioada Anvers. Initial, Furnica trebuia sa fie audiat la Comisia pentru anchetarea motivelor de suspendare a presedintelui, dar s-a renuntat la aceasta idee, intrucat marturia sa nu avea legatura cu incalcari ale Constitutiei savarsite de seful statului. Voiculescu a preferat sa tina aproape de Furnica, iar informatiile furnizate de acesta sa fie incluse intr-un dosar separat. Potrivit acelorasi surse, Furnica este un fost marinar care ar fi lucrat pe vas cu Basescu si ar fi vrut sa ceara azil politic in Belgia. Numai ca domnul capitan Basescu ar fi aflat din timp despre intentiile nepatrioate ale lui Furnica si l-ar fi parat capitaniei portului. Basescu l-ar fi acuzat pe marinar de un furt comis pe nava, astfel ca Furnica nu a mai putut parasi vasul si nu a mai ajuns sa ceara azil politic. Colegul de port al presedintelui ar fi fost foarte greu de „reperat“, Voiculescu reusind sa detina o inregistrare audio cu acesta. Potrivit acelorasi surse, liderul conservator va iesi in presa cu dosarul anti-Basescu a doua saptamana dupa Pasti, pana atunci avand interesul sa convinga si alti „martori“ sa se alature demersului sau de demascare a trecutului sefului statului.

«Nu-i voi mai spune marinar»
Disputa dintre Voiculescu si Basescu s-a accentuat in ultimele zile dupa ce DNA-ul condus de Daniel Morar a decis sa deschida dosar penal pentru spalare de bani liderului conservator si fiicei sale, Camelia. Voiculescu spune ca nu e santajabil si ca, in nici un caz, nu poate fi invinuit de asemenea fapte. Adevaratul motiv pentru care s-a declansat „politia politica“ impotriva familiei sale ar fi plasarea lui Voiculescu in fruntea Comisiei care se ocupa de verificarea motivelor de suspendare a presedintelui. „De atunci, Traian Basescu a intrat intr-o vrie si a inceput sa caute motive de santaj“, afirma Voiculescu, adaugand ca telefoanele sale i-ar fi fost ascultate sistematic. Asta ar explica, sustine Voiculescu, si faptul ca, la ultima intalnire de la Cotroceni, Traian Basescu a stiut din start ca liderul conservator intentiona sa-i propuna sa demisioneze. „Traian Basescu este un om razbunator, pe care îl asigur ca în batalia cu mine va pierde. Eu nu-i voi mai spune niciodata lui Traian Basescu marinar, pentru ca marinarii sunt oameni de curaj. El nu a avut curaj, pentru ca a îndraznit sa implice fetele mele în acest scandal“, a spus Voiculescu.

Facatura grosolana a actualei politii politice
Liderul PC a infirmat categoric acuzatiile care i se aduc in dosarul Loteria, dosar deschis in februarie 2006, dar tinut la pastrare pana in aprilie 2007.

Voiculescu spune ca dosarul este „o facatura grosolana“ si reprezinta o consecinta a politiei politice facute de Traian Basescu cu ajutorul „instrumentelor sale politice“, Monica Macovei, Daniel Morar si Florian Coldea (de la SRI).

Luminita Castali

Publicat de : ---
Data publicării: 05 Apr 2007 - 06:00
 

Link ştire