B 60 PUL [1]

Primarul din Brosteni, Suceava, Steliean Chirila, actionar unic la o firma din localitate, este nemultumit ca o firma de leasing prin care si-a cumparat de curand o masina de teren in valoare de peste 75

.000 de euro i-a alocat un numar "obscen".

Firma sa a trimis companiei de leasing un fax prin care solicita schimbarea numarului B 60 PUL.

"Combinatia de litere PUL sugereaza clar cel mai obscen lucru din limbajul romanesc", isi incepe scrisoarea Constantin Andronache, administratorul firmei proprietare a noii masini, o Toyota Land Cruiser in valoare de peste 75.000 euro. Potrivit documentului, un astfel de numar atasat pe autoturism ar fi "subiectul de batjocora a tuturor (sic!) celor care il citesc, dar mai ales al localnicilor". if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write(');

Angajatul primarului vorbeste apoi despre cum numerele buclucase i-au stricat proprietarului bucuria la vederea noii achizitii. "Bucuria pe care am avut-o alaturi de cei dragi la achizitionarea autovehiculului a fost demolata de primirea acestui numar de inmatriculare", se precizeaza in scrisoarea Damco SRL catre firma de leasing auto.

Ca argument final pentru schimbarea numerelor primite, documentul le pune in vedere reprezentantilor companiei ca "persoana care conduce acest autoturism este domnul Chirila Steliean care in momentul de fata ocupa functia de primar al orasului Brosteni", aspect fata de care reprezentantii companiei sunt invitati "sa traga singuri concluziile". Administratorul firmei primarului solicita apoi companiei de leasing schimbarea talonului si a numerelor de inmatriculare si, pentru a se elimina orice alta posibila eroare, cere sa i se aloce o combinatie oarecare a ultimelor patru litere ale alfabetului, "w", "x", "y" si "z".

Primarul Chirila este unic actionar al firmei Damco SRL, infiintata in 2005. Potrivit Registrului Comertului, in 2005 firma a avut un profit net de circa 5.000 euro, iar salariul sau de primar ar trebui sa se situeze, potrivit legii alesilor locali, in jurul a o mie de euro. (Mediafax)
Publicat de : Ziarul Gandul
Data publicării: 31 Mar 2007 - 08:32
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24370&titlu=B_60_PUL