Sfântu Gheorghe: Primăria ia la control posesorii de câini [1]

Angajați ai Primăriei Sfântu Gheorghe, împreună cu personalul Poliției Comunitare, vor organiza controale ale apartamentelor din municipiu pentru a-i depista pe cei care își țin animalele de companie în balcoanele blocurilor, transmite corespondentul AMOS News.


Potrivit lui Albert Almos, primarul din Sfântu Gheorghe, municipalitatea a adoptat o hotărâre prin care ținerea animalelor de companie în balcoane este interzisă, amenda pentru nesocotirea acestei hotărâri fiind între 150 și 300 RON.

"Posesorii animalelor de companie obișnuiesc să le facă acestora culcușuri în balcoane, ceea ce deranjează vecinii. Desigur, nu vom putea intra în apartamente oricum, dar la o sesizare a vecinilor, în virtutea hotărârii de consiliu local nu cred că va fi o problemă să controlăm respectivele balcoane", a explicat Albert Almos.

Acesta a mai adăugat că cei care dețin câini sunt obligați ca atunci când îi scot la plimbare să aibă cu ei "pungi ce se închid etanș", pentru a le colecta excrementele; mai mult decât atât, accesul câinilor fără botniță este interzis în zona centrală din Sfântu Gheorghe, în vreme ce în Parcul Central este interzis cu sau fără botniță.
Publicat de : Monica VAJNA
Data publicării: 31 Mar 2007 - 08:32
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24365&titlu=Sfantu_Gheorghe__Primaria_ia_la_control_posesorii_de_caini