Trebuie să mergem la vot pentru PE [1]

Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu - Romanii trebuie sa aiba incredere in Parlamentul European si trebuie sa mearga la urne sa ii voteze pe deputatii romani care ne vor reprezenta in forul legislativ european, sustine Nicolae Began, primatul comunei Reviga din Ialomita.

Primarul ialomitean s-a aflat la Bruxelles pentru doua zila, impreuna cu o delegatie de primari, viceprimari si consilieri judeteni, prilej cu care ei au asistat la lucrarile plenului Parlamentului European, la care a participat si cancelarul german Angela Merkel, si au vizitat institutiile europene.

Began sustine ca, participarea la sesiunea forului legislativ a fost o  experienta interesanta pentru alesii locali romani, pentru ca sunt multe lucruri de invatat, inlcusiv pentru parlamentarii romani, care, spune el, ar trebuie sa aplice si ei la Bucuresti modalitatea de lucru a colegilor europeni.

«Intre lucrurile care se discuta la Bruxelles sunt multe care ne vizeaza si pe noi romanii. Romania este acum in Uniunea Europeana si trebuie sa ne bucuram de apartenenta la familia europeana. Daca vom munci cum trebuie vom avansa, pentru ca doar prin munca vom reusi sa facem acest lucru », spune primarul ialomitean. Intrebat care este mesajul pe care il va transmite alegatorilor sai, Began a spus ca, romanii trebuie sa aiba incredere in Parlamentul European si trebuie sa mearga la alegerile pentru forul legislativ, pentru ca ei vor reprezenta Romania in forul legislativ.


Din grup au facut parte si cativa tineri si profesorii lor, care au aprticipat in 2006, la un concurs pe teme europene, organizat de europarlamentarul roman Maria Petre, impreuna cu institutiile de invatamant din judet. Mirela, Gabriela, Cosmin, Adelina spun ca au fost foarte impresionati de aceasta vizita, mai ales ca este prima lor iesire in strainatate. Cosmin sustine ca l-a impresionat faptul ca este foarte curat peste tot si oamenii sunt mai civilizati. Mirela, membra a grupului instrumental «Gaudeamus» din Slobozia a fost impresionata de organizarea de la Parlamentul European. Profesorul lor Ovidiu Vladescu, spune ca este un euro-optimist, motiv pentru care s-a implicat in concursul despre Uniunea Europeana. Explicatia sa este ca, tinerii de azi pe bancile scolii vor trai de acum incolo ca cetateni ai UE si trebuie sa se bucure de acest statut.

Vladescu a apreciat foarte mult faptul ca presedintele grupului PPE din PE, cel mai mare grup politic al PE, a vorbit in sedinta plenara in numele si pentru tinerii europeni si a subliniat ca institutiile europene trebuie sa tina cont si de parerea lor. « Este un mesaj despre asteptarile tinerilor europeni care trebuie transmis si tinerilor de acolo din Romania. Sa stie ca si ei se pot pronunta in acest sens», a spus Vladescu legat de mesajul cu care pleaca acasa la liceul unde este profesor.

 


Publicat de : Carmen DINU
Data publicării: 31 Mar 2007 - 08:32
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24364&titlu=Trebuie_sa_mergem_la_vot_pentru_PE