Adriana Saftoiu, ultimul consilier din echipa initiala, n-a mai rezistat langa Basescu

Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a confirmat, ieri, faptul ca si-a depus demisia din functia de la Palatul Cotroceni, dupa mai bine de opt ani de colaborare cu Traian Basescu

. Precum restul echipei care l-a parasit pe seful statului, Saftoiu a invocat "motive personale" pentru a-si justifica gestul. Adriana Saftoiu si-a depus demisia luni, ea urmand sa intre in vigoare de la 1 aprilie, dupa ce Basescu semneaza decretul.

Adriana Saftoiu a chemat presa acreditata la Cotroceni in biroul sau si a explicat ca parasirea echipei de consilieri prezidentiali este cauzata de motive "strict personale", care nu au nici o legatura cu tot ce a aparut in presa legat de "e-mail-uri si interceptari". if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Unele cotidiane au scris ca serviciile secrete au interceptat convorbiri si mesaje pe internet dintre Saftoiu si lideri ai PD, in care aceasta se plangea de influenta malefica a Elenei Udrea asupra presedintelui. "Vreau sa cred ca, dupa atatia ani de colaborare, nu am nevoie de tapi ispasitori pentru un astfel de gest. (...) Nu dati crezare surselor extraordinare care si-au facut din minciuna o virtute. M-a dezamagit placerea surselor. Repet, in esenta este doar o demisie ", a afirmat Saftoiu, adaugand ca gestul sau "nu inseamna nimic mai mult decat o demisie dintr-o functie administrativa".

Purtatorul de cuvant al Presedintiei a mai spus ca a discutat cu Basescu despre inlocuitorul ei, dar ca nu i-a facut nici o recomandare, ci doar un portret-robot. Planuri de viitor: lansarea unei carti, saptamana viitoare, despre purtatorii de cuvant ai Presedintiei si Guvernului incepand cu 1990. Pana atunci, va sta acasa, impreuna cu sotul sau, Claudiu, si se vor ocupa de baietelul lor Filip. Ea a negat informatia potrivit careia ar pleca ambasador la Londra sau Havana. Saftoiu a avut cateva cuvinte si despre presedinte: "Vad in Traian Basescu acelasi om. Am aceeasi incredere in Traian Basescu si in proiectele lui".

Adriana Saftoiu este al 12-lea consilier care pleaca de la Cotroceni, de cand Traian Basescu a devenit presedinte, dupa ce ramasese singurul din echipa initiala de sfatuitori ai sefului statului. Problemele in relatia ei cu Basescu au aparut o data cu interventia Elenei Udrea in politica Administratiei Prezidentiale si a PD. Faptul ca seful statului nu l-a sustinut pe Claudiu Saftoiu, directorul demisionar al SIE, si i-a cerut sa demisioneze a pus capac, Adriana Saftoiu preferand sa plece cu totul de la Cotroceni, chiar daca presedintele i-a cerut sa nu faca acest lucru.

PD ii tine un loc de purtator de cuvant demisionarei de la Cotroceni

Fosta consiliera prezidentiala Adriana Saftoiu este asteptata de conducerea PD sa se reapropie de partid. Surse democrate sustin ca, intr-o intalnire pe care Saftoiu a avut-o, saptamana trecuta, cu presedintele executiv al PD Adriean Videanu si secretarul general Vasile Blaga, in care s-a abordat subiectul demisiei de la Cotroceni, cei doi lideri i-ar fi oferit sprijinul si i-ar fi spus ca intotdeauna ea se poate intoarce langa partid. Potrivit surselor, in cazul in care fosta consiliera prezidentiala ar opta pentru o intoarcere in PD, ea ar putea sa ocupe functia de purtator de cuvant sau sa se ocupe de imaginea partidului prin intermediul firmei pe care o are impreuna cu sotul ei, fostul director SIE Claudiu Saftoiu. "Am lucrat foarte multi ani impreuna si totul a decurs perfect. Este normal ca noi sa-i oferim posibilitatea de a se intoarce alaturi de noi", a declarat un lider democrat. (M.S.) liliana.ruse@gandul.info
Publicat de : Liliana RUSE
Data publicării: 30 Mar 2007 - 06:58
 

Link știre