1/3 din terenurile MApN ar putea fi administrate de Primaria Capitalei [1]


Primaria Capitalei ar putea prelua o treime din terenurile pe care le detine MApN in Bucuresti, in urma dezafectarii mai multor unitati militare, negocierile intre municipalitate si Armata urmand sa fie finalizate saptamana viitoare

.
Potrivit reprezentantilor municipalitatii, din cele peste 300 hectare de teren pe care MApN le detine pe teritoriul orasului, 104 hectare ar putea fi transferate in administrarea Primariei Capitalei, avand in vedere ca aceste terenuri au apartinut administratiei Bucurestilor inaintea infiintarii unitatilor militare.
"Cum aceste unitati nu mai sunt functionale, Primaria Capitalei nu vede niciun impediment in calea recuperarii acestor terenuri", se arata intr-un comunicat de presa al municipalitatii.
Negocierile dintre municipalitate si MApN privind preluarea terenurilor de catre Primaria Capitalei vor fi finalizate saptamana viitoare, cand edilul Adriean Videanu va avea o "discutie clarificatoare" cu ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, se mai arata in comunicatul municipal. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, declara recent ca municipalitatea va prelua de la Ministerul Apararii Nationale (MApN) aproximativ 104 hectare de teren (ocupate in prezent de unitati militare in curs de dezafectare), pe care municipalitatea va construi ansambluri de locuinte.
"Negocierile se poarta de un an de zile si suntem in faza finala a trecerii unor terenuri din proprietatea MApN, in proprietatea municipalitatii. Estimam ca in zona Ghencea, unde se situeaza in general terenurile vizate de primarie, se pot construi aproximativ 12.000 de locuinte, cu prioritate pentru persoanele evacuate din imobilele nationalizate", preciza Videanu.
Potrivit statisticilor municipale, in anul 2007, in jur de 3.500 de bucuresteni vor fi evacuati din locuintele pe care le ocupa in prezent. Este vorba despre aproximativ 3.000 de chiriasi din casele nationalizate (retrocedate de instante sau in baza Legii 10/2001), precum si de bucuresteni ale caror locuinte vor fi demolate, in locul acestora urmand sa fie dezvoltate proiecte edilitare. Aceasta ultima categorie, precum si aproximativ 60 de proprietari din Centrul Istoric vor fi despagubiti de Primaria Capitalei, municipalitatea dispunand de un buget de 50 de milioane de euro pentru exproprieri.
In proiectul de buget pe anul in curs, edilii Capitalei au prevazut 55 de milioane de lei (aproximativ 17 milioane de euro) pentru achizitia de locuinte de pe piata libera. Mai mult de jumatate din aceste locuinte vor fi repartizate persoanelor evacuate din casele nationalizate.
Potrivit reprezentantilor Directiei de Achizitii din cadrul Primariei, municipalitatea intentioneaza sa cumpere in jur de 2.000 de apartamente de pe piata libera, locuintele urmand sa fie repartizate chiriasilor din casele nationalizate. (Mediafax)


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Feb 2007 - 06:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=23838&titlu=1/3_din_terenurile_MApN_ar_putea_fi_administrate_de_Primaria_Capitalei