Senatul dorește explicații privire la gestionarea crizei ostaticilor din Irak [1]

Printr-o nouă interpelare susținută în plenul Senatului, liderul PSD Mircea Geoană solicită în numele comisiei de politică externă clarificări din partea Ministerului de externe asupra gestionării crizei celor doi muncitori români reținuți în Irak de trupele americane.

Reținerea și eliberarea celor doi muncitori români prizonieri timp de aproape trei luni ai armatei americane este departe de a se fi încheiat. Comisia de politică externă a Senatului cere ministerului de resort să pună la dispoziția comisiei toate documentele și datele existente la minister în cazul celor doi români arestați în Irak.

De asemenea, comisia solicită și explicații conducerii ministerului pentru a analiza această situație deosebită, precum și circumstanțele eliberării lor. Acestă interpelare succede unui lung șir de insistențe de a obține explicații, insistențe care până în prezent "au fost ignorate de reprezentanții ministerului de externe".

"Este inadmisibil ca un minister al actualului guvern să evite să dea răspunsuri la o problemă atât de serioasă, care a bulversat societatea timp de mai multe zile și ale căror dedesupturi sunt încă neclarificate".
Publicat de : Silviu MOLNAR
Data publicării: 27 Feb 2007 - 06:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=23826&titlu=Senatul_doreste_explicatii_privire_la_gestionarea_crizei_ostaticilor_din_Irak