Sibiu: Încasările la taxe și impozite locale, pe primul trimestru [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/ana.d/home-primarie.jpg" align=left vspace=5>Primăria Sibiu a anunțat depășirea termenului de achitare a datoriilor la bugetul local pentru trimestrul I al anului 2005. Marți, 15 martie, a fost termenul limită pentru plata impozitelor la bugetul orașului, aferente primului trimestru.

În perioada 1 ianuarie - 15 martie 2005, Primăria, prin Direcția Fiscală, a încasat în total taxe și impozite depășind 65 de miliarde lei. S-au încasat 37,78 miliarde lei de la persoanele fizice și 14,17 miliarde lei de la persoanele juridice. La capitolul alte taxe, s-au colectat 13,20 miliarde lei. Suma încasată de la persoane juridice până la 15 martie este chiar mai mare, dar nu au fost încă depuse toate extrasele de cont ale firmelor.

De la începutul anului, aproximativ 35 de mii de sibieni au trecut pe la ghișeele Primăriei sau ale poștei, pentru a se achita de obligațiile fiscale. Cei care și-au achitat integral impozitele și taxele pentru întregul an 2005, până la data de 15 martie, au beneficiat de o bonificație de 5%.

Dintre persoanele fizice care și-au achitat datoriile, mai mult de jumătate au ales să plătească pentru întregul an, beneficiind, astfel, de reducere.

Conform reprezentanților Direcței Fiscale, încasările din această primă perioadă a anului sunt bune. În general, mulți dintre cei care își plătesc impozitele acum își plătesc pentru tot anul, pentru a beneficia de bonificație. De aceea, de obicei sumele încasate în primul trimestru sunt mai mari decât în următoarele.
Pentru sibienii care nu au reușit să își achite taxele pentru primul trimestru, penalizările care se vor aplica sunt de 0,06% pe zi.
Publicat de : Zella MOARCĂȘ
Data publicării: 17 Mar 2005 - 16:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2336&titlu=Sibiu__Incasarile_la_taxe_si_impozite_locale__pe_primul_trimestru