Sedinta cu scantei, la Consiliul local Alba Iulia

Ultima intalnire a consilierilor locali din municipiul Alba Iulia, desfasurata ieri dimineata, a fost “perturbata” serios de disputele dintre reprezentantii PD, majoritari in CL, si de cei ai PSD

. Scandalul a inceput de la cateva aprecieri negative exprimate de consilierul social-democrat Doina Harda, cu privire la modul in care vor fi cheltuiti o parte din banii alocati prin bugetul municipiului din anul 2007. Este vorba, printre altele, de 3 miliarde de lei vechi, care ar urma sa fie cheltuiti in scopul achizitionarii unor autoturisme de lux pentru conducerea Primariei, respectiv pentru primarul Mircea Hava (PD), viceprimarii Paul Voicu si Ioan Bogatan.
Harda a cerut ca aceasta suma sa fie redusa, iar banii sa fie distribuiti spre alte capitole bugetare. Consilierul PSD s-a referit si la necesitatea efectuarii unor investitii prin care sa fie “viabilizata” una din zonele de intrare in oras. “Imi este rusine si jena de cum arata intrarea in Alba Iulia», a mai afirmat Doina Harda.
Majoritatea consilierilor nu au fost, insa, de acord cu aprecierile consilierului PSD, sustinand necesitatea innoirii parcului auto al Primariei, in conditiile in care masinile actuale sunt vechi de peste 6 ani. “Intram intr-o lume civilizata si de asa ceva este nevoie. Nu ma plimb cu masina, ci lucrez in interesul orasului”, a spus primarul Hava.
Edilul a fost sustinut si de consilierul PNL Simion Cretu, care a declarat ca la un buget total de 1.000 de miliarde lei, municipiul isi permite sa cheltuiasca suma respectiva pentru achizitionarea autoturismelor. De asemenea, Doina Harda a primit raspuns si in problema investitiei invocate de aceasta. Directorul Serviciului de Investitii al Primariei, Silvia Moldovan, a precizat ca zona respectiva va fi modernizata printr-un proiect derulat in colaborare cu Ministerul Transporturilor.
Spiritele s-au incins si mai tare in momentul in care consilierul PSD a contestat legalitatea unui plan urbanistic de detaliu (PUD), privind derularea unei investitii private. “PUD-ul a fost respins in sedinta trecuta, iar a cum a fost introdus din nou pe ordinea de zi si a fost aprobat, pentru ca intre timp s-au facut presiuni”, a mai afirmat Doina Harda. Alesul Opozitiei a continuat cu acuzatiile si a spus ca prin aceste presiuni intelege “coruptie si trafic de influenta”.
In replica, Mircea Hava a amenintat-o pe Doina Harda ca, daca mai continua cu astfel de acuzatii fara sa aduca dovezi, o va actiona in instanta. Ulterior, primarul i-a spus acesteia ca ii pare rau ca nu e barbat. “De ce domnule primar, ca sa ma puteti pocni?”, a raspuns consiliera. “Nu, doamna consilier. Ca sa va chem la o bere si sa discutam ca intre barbati”, a replicat edilul.
In disputa s-a “amestecat” si consilierul PD Mihai Baco, care, evident, i-a luat apararea primarului Hava. El i-a cerut presedintelui de sedinta aplicarea regulamentului, respectiv avertizarea sau chiar excluderea consilierului PSD de la discutarea proiectelor de pe ordinea de zi.

Publicat de : ---
Data publicării: 31 Ian 2007 - 05:38
 

Link știre