Primăria Capitalei inaugureză iluminatul de sărbători pe 1 decembrie [1]

Primarul General al Capitalei Adriean Videanu invita bucurestenii vineri, 1 decembrie, sa ia parte la sarbatorirea Zilei Nationale in Piata Universitatii, in fata Teatrului National.

Evenimentul va incepe la ora 17.40 si va fi marcat de intonarea Imnului National, urmata de Muzica reprezentativa a Armatei.

Atractia serii o vor reprezenta, la ora 18.05, aprinderea luminilor ornamentale de sarbatori, a bradului impodobit amplasat in centrul pieteii si focurile de artificii.

Pentru Sarbatorile de Iarna 2006 - 2007, Primaria Capitalei impreuna cu S.C. Luxten Lighting Company S.A. au pregatit un iluminat ornamental de un nivel artistic si tehnologic deosebit, demn de o mare capitala europeana.

Astfel, in zona Piata Universitatii - Piata Romana sunt deja montate noi instalatii care vor atrage atentia bucurestenilor si a vizitatorilor: ornamente cu leduri - noutate absoluta in acest an, perdele luminoasa montate in copaci, alte ornamente de sezon: stele inegale, fulgi, turturi.

In Piata Universitatii este montat simbolul orasului de sarbatori: brad din perdele luminoase ce incorporeaza ceasul Europa.

Ghirlande de becuri colorate cu modele alternative au fost montate si in zonele: Fantana Miorita - Piata Presei Libere, Piata Presei Libere - Arcul de Triumf, Arcul de Triumf - Piata Victoriei, Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle, Piata Charles Gaulle - Piata Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere, Piata Aviatorilor, Piata Romana, Piata Victoriei, B-dul. Lascar Catargiu, B-dul. Regina Elisabeta.

Iluminatul decorativ din acest an insumeaza peste 3 600 de figurine, 25 000 metrii liniari siruri policrome si peste 1 900 perdele luminoase.

Sarbatoarea va continua cu un minirecital Ovidiu Lipan Tandarica si recitaluri folclorice reprezantand toate zonele tarii. De la ora 20.00, formatia Phoenix va sustine concertul de inchidere a spectacolului.
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Noi 2006 - 06:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=22317&titlu=Primaria_Capitalei_inaugureza_iluminatul_de_sarbatori_pe_1_decembrie