Cei 36 de prefecți [1]

Cotidianul ''Ziua'' oferă în numărul de azi, o scurtă prezentare a celor 36 de prefecți:

Alba

Cosmin Adrian Covaciu (PNL)
- Consilier judetean din vara lui 2004, are 32 de ani si este casatorit, sotia sa fiind judecator la Curtea de Apel Alba-Iulia. Este specializat in managementul calitatii in Administratia Publica Locala. Este managerul societatii comerciale "IPEC" Alba-Iulia, cu activitate in productia de articole de menaj. Societatea are o cifra de afaceri de 300 de miliarde de lei si are 380 de angajati. Este presedintele organizatiei de tineret, precum si secretarul general al organizatiei judetene a PNL Alba.

Arad

Cristian Dimitrie Stragea (PNL)
- Este presedintele organizatiei municipale a PNL Arad, de profesie medic in comuna aradeana Nadas, are 36 de ani, este casatorit si are o fetita.

Arges

Ion Carstoiu (PD)
- Are 57 de ani, este casatorit si are un copil. A fost deputat in perioada 1996 - 2004 si prefect de Arges intre 1990 si 1992. De 12 ani este seful filialei PD Arges.

Bacau

Gabriel Berca (PNL)
- Are 36 de ani. Este consilier local, de profesie inginer.

Bihor

Ilie Gavril Bolojan (PNL)
- Are 36 de ani, este casatorit, are doi copii. Este consilier judetean din 2004 si vicepresedinte PNL Bihor din 2001. Conform declaratiei sale de avere, Bolojan detine doua apartamente in valoare totala de 400 de milioane lei si este patronul unei societati comerciale: Campus Com SRL.

Bistrita-Nasaud

Ioan Szilaghyi (UDMR)
- Are 58 de ani, este casatorit si are doi copii. Este director executiv adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bistrita-Nasaud. Si-a inceput activitatea politica in 1990, fiind deputat pana in 1991 din partea UDMR. Din 1998 a fost numit in functia de presedinte al filialei judetene a UDMR, al carei fondator este.

Brasov

Danu Aurelian Leonard (PD)
- Are 32 de ani, casatorit, doi copii. Este sociolog si director al CET Brasov. Danu a fost ales consilier local la alegerile din iunie 2004 si a fost apoi numit director la Centrala Electrica de Termoficare (CET) Brasov.

Buzau

Marian Cristinel Bagiu (PNL)
- Are 37 de ani, casatorit, un copil. Incepand cu 1993 este director general si actionar principal la societatea comerciala Modern Shoes din Buzau, specializata in productia de incaltaminte pentru export. Din 1993 este membru PNL, in 2004 fiind ales presedintele organizatiei judetene a PNL, an in care a fost ales si vicepresedinte al Consiliului judetean Buzau.

Caras-Severin

Peter Seres (UDMR)
- Are 43 de ani, este inginer electrotehnic, casatorit, are doi baieti. In UDMR s-a inscris in anul 1992. Din 1996 face parte din Consiliul de Conducere al acestei formatiuni, iar din 2000 detine functia de vicepresedinte.

Cluj

Mihail Hardau (PD)
- Are 57 de ani, casatorit, doi copii. Este profesor universitar la Facultatea de Mecanica, specializat in Tehnologia Constructiilor de Masini, a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Este presedintele Organizatiei Municipiului Cluj-Napoca a PD, iar in 2000 a castigat primul mandat de consilier judetean, acum fiind la cel de-al doilea.

Constanta

Danut Culetu (PNL)
- Are 49 de ani, este casatorit si are doi copii. Este vicepresedinte al filialei judetene a PNL. A fost manager al Sucursalei Constanta a BRD in perioada 1995-1998. In prezent este manager al Agentiei ING Bank Constanta.

Covasna

Ervin Gyorgy (UDMR)
- Are 42 de ani, este casatorit si are doi copii. Este membru UDMR si consilier judetean din anul 1990, iar intre 1994-1996 a ocupat functia de presedinte executiv al organizatiei UDMR Covasna. Este vicepresedintele Platformei Crestin-Democrate din cadrul Uniunii.

Dambovita

Jean Popescu (PD)
- Are 53 de ani, casatorit, doi copii. Este doctor in medicina, lector universitar, Universitatea Valahia Targoviste. Este medic primar chirurg la Spitalul Judetean Targoviste, presedinte al Colegiului Medicilor Dambovita. Este presedintele PD Dambovita.

Dolj

Nicolae Giugea (PD)
- Are 42 de ani, este casatorit si are doi copii. Este directorul Statiunii Didactice "Banu Maracine" din cadrul Universitatii din Craiova, doctor in stiinte agricole si conferentiar la Facultatea de Horticultura din cadrul Universitatii din Craiova. Este membru al Partidului Democrat de la infiintarea acestei formatiuni politice, in prezent avand functia de vicepresedinte al PD Dolj, coordonand Departamentul pentru politici in agricultura.
Galati

Mihai Capra (PNL)
- Are 53 de ani, este casatorit si are doi copii. In anul 1991 si-a infiintat propria societate, Termaexim, axata pe lucrari in domeniul energetic, unde activeaza si in prezent. A intrat in politica in 1999, in ApR, iar acum ocupa functia de vicepresedinte al organizatiei municipale a PNL. Este consilier municipal.

Giurgiu

Norut Sergiu Stanisteanu (PNL)
- Are 46 de ani, casatorit, un copil. A intrat in politica in anul 1995, cand s-a inscris in PNL filiala Giurgiu. In 1998 a fost ales presedinte al organizatiei municipale a PNL Giurgiu si in prezent este si consilier municipal. Din 1988, este director la reprezentanta Eurocar Service din municipiul Giurgiu care se ocupa cu vanzarea si repararea autovehiculelor produse de Dacia Pitesti.

Gorj

Stefan Marian Popescu-Bejat (PD)
- Are 58 de ani si este vicepresedinte al PD din anul 2001. Este inginer silvic.

Harghita

Constantin Strujan (PD)
- Are 47 de ani, casatorit, doi copii. Este purtator de cuvant al Aliantei DA Harghita si consilier judetean din partea PD. Este de profesie economist. Ocupatia: administrator al SC STRUCO IS SRL Miercurea Ciuc. Intre 1995 si 1997 a fost membru PDSR si secretar organizatoric, iar din anul 2003 este membru al Partidului Democrat.

Hunedoara

Cristian Marius Vladu (PD)
- Are 43 de ani, este casatorit, are patru copii. Este presedintele organizatiei locale Simeria a PD, secretar in Departamentul Politicii economice al organizatiei judetene a PD Hunedoara. Din anul 2001 si pana in prezent, a fost sef Divizie Comercial in cadrul Sucursalei Marfa CFR Timisoara.

Ialomita

Marinica Cazacu (PD)
- Are 44 de ani, casatorit. Este de profesie contabil la SC Ciril Com SRL.

Iasi

Radu Vasile Prisacaru (PNL)
- Are 32 de ani, casatorit, un copil. Este consilier local. A detinut, pe rand, incepand din 2000, functiile de economist, asistent presedinte, in prezent fiind presedinte la SOCOM Arta Incaltamintei, precum si asociat manager la societatile PRIS COMP si PALORA CONSULTING. Din anul 2003 detine functiile de secretar coordonator al BPJ al PNL Iasi si vicepresedinte al BPM al PNL Iasi.

Ilfov

Marian Petrache (PNL)
- Are 45 de ani, divortat, un copil. Inginer, a ocupat functia de director general al SC Anio Prod SRL. Intre 1990 si 1998 a fost sef abator la SC Avicola Crevedia. Membru PNL din 2000, deputat liberal din 2004.

Maramures

Gyongyike Bondi (UDMR)
- Are 42 de ani, casatorita, doi copii. Este economist, deputat UDMR de Maramures in perioada 1996-2004.

Mures

Ciprian Minodor Dobre (PNL)
- Are 33 de ani, casatorit, un copil. Este avocat, membru PNL din 1999.

Neamt

Toader Mocanu (PNL)
- Are 48 de ani, casatorit, doi copii. Este consilier judetean. Ocupatia: administrator-asociat la SC ELLMAR COM SRL Targu Neamt. Este membru PNL din 2000, a fost presedintele organizatiei PNL Targu Neamt si membru in Biroul Permanent Judetean al PNL.

Olt

Octavian Popescu (PD)
- Are 40 de ani, casatorit, un copil. Vicepresedinte al PD Olt, presedintele Organizatiei Caracal si consilier judetean. A mai ocupat functia de prefect in perioada 1998-1999, dupa care a fost director la societatea agricola Corias Corabia pana in vara anului 2003. Este de profesie economist.

Prahova

Corneliu Popescu (PD)
- Are 60 de ani, casatorit, doi copii. Este presedinte interimar al Organizatiei Judetene Prahova a PD. Ocupatie: director executiv la o firma privata de constructii geotehnice.

Satu Mare

Radu Bud (PNL)
- Are 43 de ani, casatorit, trei copii. Este director SC Eurocor SRL, consilier municipal din 1998. Este presedinte al Biroului Permanent PNL Satu Mare.

Salaj

Andrei-Barbu Todea (PD)
- Are 39 de ani, casatorit, doi copii. Este medic primar de medicina legala si seful Serviciului de Medicina Legala Salaj. Din 1999 este membru al PD. A fost ales consilier judetean anul trecut, a fost candidat pentru Camera Deputatilor la alegerile din noiembrie si este purtatorul de cuvant al Aliantei DA PNL-PD Salaj.

Sibiu

Ion Ariton (PD)
- Are 48 de ani, casatorit, doua fete. Este consilier municipal la Sibiu. Este vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean PD.

Suceava

Orest o­nofrei (PNL)
- Are 47 de ani. Este casatorit, are trei copii si este doctorand in stiinte veterinare. In perioada 1997-2001 a fost directorul Directiei Sanitar-Veterinare Suceava. Din 1990 pana in 2003 a fost membru PNTCD, iar din 2003 este membru PNL, in prezent fiind vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PNL Suceava si purtator de cuvant al Aliantei DA Suceava. A avut doua mandate de consilier judetean intre 1996 si 2004, iar in urma alegerilor din noiembrie 2004 a ajuns deputat.

Teleorman

Ionel Izina (PNL
) - Are 41 de ani, este casatorit si are un copil. Este economist de profesie si in prezent este manager la SC IZINA PRES SRL. Din 1992 este membru PNL, fiind consilier judetean din 2000 pana in prezent.

Timis

Ovidiu-Virgil Draganescu (PNL)
- Are 40 de ani, necasatorit. Din 1990 este membru al PNL, iar din 2001 - presedinte al Organizatiei Judetene Timis. A fost deputat, iar din 2004 este vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis. Este inginer si jurist de profesie.

Tulcea

Chirica Lefter (PNL)
- Are 47 de ani si este casatorit. Este economist de profesie si profesor universitar. In prezent este director executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice. Este membru al Biroului Judetean PNL.

Vaslui

Paul Toderica (PNL)
- Are 31 de ani si este casatorit. Este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. Din 2004 este director general al SC National Bere Holding SA Iasi. Este, din 2004, consilier judetean.

Bucuresti

Silvian Ionescu (PD)
- Are 53 de ani, este casatorit, doi copii. Este economist de profesie si in prezent este director general in sectorul privat. Din 2003 este membru al CNA al Aliantei DA PNL-PD. Silvian Ionescu, fost sef al Directiei I din DIE, a fost calificat, anul trecut, de liderul AP Mugur Ciuvica drept "un securist ordinar", care "a facut parte din Securitate in anii cei mai negri in care Nicolae Ceausescu a folosit aceasta institutie pentru a teroriza poporul roman". In urma audierii lui Silvian Ionescu la CNSAS, Mircea Dinescu a spus despre acesta: "A fost unul dintre putinii ofiteri care au lucrat pe serviciile externe si care a adus cateva date pentru noi destul de importante". Cu acel prilej, Ionescu a respins categoric acuzatiile lui Ciuvica potrivit carora ar fi fost ofiterul de legatura al lui Traian Basescu in perioada in care acesta s-a aflat la Anvers.
Publicat de : ---
Data publicării: 08 Ian 2005 - 10:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=22&titlu=Cei_36_de_prefecti