Nastase si Vacaroiu, sustinuti de PUR [1]

PUR nu va sustine intentia PD referitoare la schimbarea liderilor PSD, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, de la sefia Camerei Deputatilor si a Senatului atat timp cat cei doi presedinti raman "compatibili" cu functiile pe care le au, a declarat ieri liderul umanistilor, Dan Voiculescu (foto), intr-o conferinta de presa.

"Noi nu avem stapan si nici obligatii fata de alte partide si daca cineva crede ca ne poate santaja pentru a ramane la guvernare, se inseala", a declarat Voiculescu. El a precizat ca PUR nu s-a retras din formula guvernamentala deoarece Romania are nevoie mai mult ca niciodata de stabilitate politica. "Daca se poate vom ramane, daca nu, vom pleca", a specificat umanistul. El a declarat ca negocierile cu Alianta DA pentru obtinerea unor functii in administratia locala, sunt in curs de derulare si ca, in viitorul foarte apropiat, va comunica rezultatul lor. "Noi nu avem pretentii, avem discutii colegiale", a fost de parere umanistul care a mentionat ca intentia PUR este de a stopa monopolul unor partide in anumite zone ale tarii pentru a nu mai avea de-a face cu "baroni". De asemenea, Voiculescu si-a exprimat sustinerea fata de initiativa ministrului de stat, Adriean Videanu, privind introducerea declaratiilor de avere pentru fiecare cetatean. Umanistul a mai prezentat presei o serie de documente care, in opinia sa, demonstreaza ca nu a facut politie politica si ca nu a avut "absolut" nici o legatura cu "conturile lui Ceausescu". Printre documente, se numara si o adeverinta, semnata de presedintele C.N.S.A.S., Gheorghe Onisoru, in care se stipuleaza ca Voiculescu "nu a fost agent sau colaborator al securitatii ca politie politica". "Oricine va mai deschide acest subiect nu va mai trata cu mine, ci cu instanta", a amenintat umanistul.


Razvan GHEORGHE
Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 14 Ian 2005 - 07:11
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=219&titlu=Nastase_si_Vacaroiu__sustinuti_de_PUR