4,5 miliarde lei de sector, costul alegerilor din București [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/M/Mioara%20Mantale.jpg" align=left vspace=5>Fiecare sector al Capitalei va trebui să scoată din buget aproximativ 4,5 miliarde de lei pentru organizarea alegerilor pentru fotoliul de primar general din 3 aprilie, a precizat astăzi prefectul Capitalei, Mioara Mantale.

Deocamdată, cifra nu este bătută în cuie, deoarece primăriile de sector nu au contabilizat încă materialele refolosibile de la alegerile anterioare. Un alt cost necunoscut este și cel al adaptării softului folosit pentru centralizarea voturilor. Prefectul Mioara Mantale a mai spus că, în momentul de față, se desfășoară licitația pentru softul respectiv și abia după stabilirea câștigătorului va fi cunoscută și suma necesară. 'Nu este vorba de un soft nou, ci de o adaptare a celui existent, astfel încât adunarea voturilor să se facă mai corect', a explicat Mantale.

Până în prezent au fost înființate Oficiile electorale de sector și s-au definitivat listele electorale permanente. În București vor vota 1.762.540 persoane, cei mai mulți votanți fiind în sectorul 3, iar cei mai puțini în sectorul 1. În total sunt 1.155 de secții de vot.

Biroul Electoral de Circumscriptie nr.42 și-a ales deja membri din rândul partidelor parlamentare și va fi condus de judecătorul Mihai Drăguțescu. Acesta a precizat că Judecătoria București mai are de rezolvat unele contestații cu privire la actele normative care au stat la baza formării BEC, nefiind vorba de persoane contestate.
Publicat de : Florin MARIN
Data publicării: 09 Mar 2005 - 12:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1988&titlu=4_5_miliarde_lei_de_sector__costul_alegerilor_din_Bucuresti