Vicepreședintele PNL Arad nu vrea traseiști politic în partid [1]

Vicepreședintele organizației județene PNL Arad, Sever Jurcă, a declarat că va depune, la ședința Biroului județean al partidului, un proiect prin care va cere stoparea migrației politice dinspre alte partide spre cel liberal.„La ora actuală sunt mulți membri din alte partide, cu precădere din PSD care vor să treacă la PNL. Unii vor să-și păstreze funcțiile din instituțiile descentralizate, iar alții vor să le ocupe în viitor. Voi propune ca, până la Conferința județeană a PNL, să nu primim în partidul nostru asemenea persoane“, a declarat Sever Jurcă.

Acesta a susținut că face propunerea după ce Traian Băsescu, ex-președintele PD, le-a sugerat democraților să nu primească în rândul lor membri ai altor partide, timp de șase luni. „Nu am fost un fan Băsescu, dar consider că o asemenea decizie este binevenită, deoarece nu putem accepta în partid oameni fără caracter și moralitate“, a mai spus vicepreședintele PNL Arad.

Propunerea lui Sever Jurcă vine după ce în ultima perioadă tot mai mulți membri din alte formațiuni politice și-au manifestat interesul de a se înscrie în PNL, după ce au aflat că ușa PD rămâne închisă șase luni pentru ei.

Printre cei care se anunță ca viitori membri PNL este și Caius Parpală, fost președinte al Consiliului Județean Arad, în perioada 2000-2004. Acesta i-a părăsit pe liberali după ce a fost numit în această funcție, trecând la PSD, unde a fost și secretar executiv pentru o perioadă scurtă de timp.

Anul trecut, trecerea unui membru PSD la PNL Arad a stârnit multe discuții în cadrul Alianței DA. Este vorba de directorul Terminalului Cargo din Arad, Gheorghe Pele, care a ocupat la un moment dat și funcția de prefect. Președintele organizației județene a PD, Gheorghe Seculici, i-a cerut omologului său de la PNL, Titus Ghiroghiof, să nu accepte înrolarea lui Gheorghe Pele în rândul liberalilor. Cu toate că a primit asigurări din partea lui Ghiorghiof că Pele nu va fi primit în PNL, directorul Terminalului Cargo a fost acceptat să facă parte din acest partid.

Social-democrații arădeni pe care Gheorghe Pele i-a părăsit i-au adus aminte acestuia de o declarație făcută de el la momentul schimbării sale din funcția de prefect: „Indiferent de ce se va întâmpla, eu voi rămâne un fan Adrian Nastase“.
Publicat de : Florin TOMUȚA
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=197&titlu=Vicepresedintele_PNL_Arad_nu_vrea_traseisti_politic_in_partid