Comisia SIE va fi schimbata deoarece nu a fost constituita legal [1]

Birourile Permanente ale celor doua Camere au decis ieri sa scoata de pe ordinea de zi a sedintei comune de astazi depunerea juramantului de catre membrii Comisiei SIE, deoarece aceasta comisie nu a fost constituita in mod legal.

De altfel, aceasta chestiune a intrat in discutie dupa ce directorul SIE, Gheorghe Fulga, a semnalat in scris Legislativului ca, pe langa faptul ca la comisie nu este respectat raportul de trei deputati si doi senatori, cel putin doi dintre membrii Comisiei SIE "nu vor putea avea certificate de securitate".
Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a precizat ca s-a discutat despre situatia din Comisia SIE la nivelul Biroului Permanent si ca "nu vor exista probleme" in a se constitui aceasta comisie. El a spus ca la nivelul liderilor grupurilor parlamentare s-a optat univoc pentru modificarea componentei comisiei. Deputatul liberal a mai mentionat ca grupul PRM a depus deja o initiativa legislativa de modificare a Legii SIE.

PSD avea contestatia pregatita

Surse din PSD au anuntat luni seara ca va fi contestata legalitatea componentei acestei comisii, deoarece nu este respectat raportul de trei deputati si doi senatori, stabilit de Parlament. Nici Comisia SRI nu ar fi constituita legal, conform acelorasi surse din PSD, intrucat nu reflecta hotararea Legislativului. Aceleasi surse precizeaza ca s-a ajuns in aceasta situatie, in cazul ambelor comisii, deoarece componenta lor a rezultat in urma negocierilor la nivelul liderilor de grup si nu s-a respectat regula algoritmului politic. PSD are in vizor insa numai contestarea componentei Comisiei SIE, nu si a celei SRI.
Membrii Comisiei parlamentare SIE, recent stabilita, sunt: George Cristian Maior si Nita Constantin (PSD), Zaharia Claudius si Romeo Raicu (PD), Daniela Buruiana (PRM). Parlamentarii SIE au fost numiti prin vot secret exprimat de senatori si deputati.
Publicat de : Nicoleta Nicolae
Data publicării: 09 Mar 2005 - 07:34
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1968&titlu=Comisia_SIE_va_fi_schimbata_deoarece_nu_a_fost_constituita_legal