Ministrul Flutur cere asumarea raspunderii pe pachetul de legi ale proprietatii [1]

Guvernul Tariceanu si-ar putea asuma raspunderea cel mai devreme in cursul lunii aprilie pentru un pachet de legi privind restituirea proprietatilor nationalizate - atat imobiliare, cat si funciare -, a spus ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur (PNL), la o intalnire cu parlamentarii PD.

Potrivit unor deputati PD, totusi, Executivul nu s-a decis inca daca-si va asuma raspunderea sau va lasa acest pachet de legi sa urmeze traseul parlamentar obisnuit. Flutur le-a aratat insa colegilor de alianta ca va sustine restituirea integrala a terenurilor agricole si silvice. In prezent, fostii proprietari pot reprimi pana la 10 ha de padure si 50 ha de teren agricol. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a prezentat si un program legislativ al ministerului pe care-l conduce, potrivit caruia, inca din februarie 2005, trebuia finalizat proiectul privind accelerarea proceselor de fond funciar. In martie ar urma sa fie promovate initiative privind scutirea de la plata taxelor notariale a transferurilor de terenuri agricole si forestiere, precum si privind modul de dobandire a dreptului de proprietate asupra terenurilor de catre cetateni straini si apatrizi.
Publicat de : Mircea MARIAN
Data publicării: 09 Mar 2005 - 07:28
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1963&titlu=Ministrul_Flutur_cere_asumarea_raspunderii_pe_pachetul_de_legi_ale_proprietatii