Marko Bela criticã „reînvierea mentalitãtilor anilor '90" în Covasna [1]

În legãturã cu arborarea steagului national în bernã, de cãtre liderii Aliantei DA Covasna, în semn de protest fatã de numirea unui prefect maghiar, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, ieri, cã este un lucru periculos sã contesti prefectul de Covasna, nu pe criteriul competentei, ci pe cel al nationalitãtii.

El a apreciat cã aceste gesturi reprezintã o încercare de reînviere a unor idei si mentalitãti de la începutul anilor 1990, incompatibile cu perioada pe care o traversãm si a subliniat cã UDMR si-a asumat o actiune solidarã în interesul relansãrii României din punct de vedere economic, politic si social. În ceea ce priveste solicitarea liderilor unionali din Covasna, ca la nivel local institutiile descentralizate sã fie conduse potrivit ponderii pe care maghiarii o detin în judet, Marko Bela a subliniat cã orice comunitate îsi doreste sã fie implicatã la nivel decizional, însã trebuie luatã în calcul ponderea politicã si nu etnicã la nivelul judetului. „Trebuie sã abordãm problema ponderii politice pe care o avem în cadrul coalitiei de guvernãmânt si în alte institutii, dar cu prudenta cuvenitã", a conchis Bela Marko.
A.M. Press

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=193&titlu=Marko_Bela_critic&_atilde__&_#8222_reinvierea_mentalit&_atilde_tilor_anilor_'90___in_Covasna