Iacobov ramane in PSD [1]

Delegatia Permanenta a PSD nu a discutat ieri cazul Iacobov, aceasta chestiune urmand sa fie analizata in cadrul Biroului Executiv al partidului de miercuri, 9 martie, a anuntat vicepresedintele PSD Valer Dorneanu, intr-o conferinta de presa.

“Nu am luat in discutie in mod special acest caz, iar problema excluderii din partid a lui Iacobov apartine in primul rand organizatiei locale din care acesta face parte. Vom discuta aceasta problema in cadrul Biroului Executiv de miercuri si acolo vom vedea daca e cazul sa luam o decizie in aceasta pri-vinta”, a spus Dorneanu.
Atat vicepresedintele Valer Dorneanu, cat si purtatorul de cuvant Titus Corlatean au sustinut ca in primul rand trebuie sa se pronunte justitia in privinta vinovatiei lui Corneliu Iacobov, PSD tinand seama de peezumtia de nevinovatie.
Dorneanu a afirmat ca organizatia PSD Bacau a decis sa-l mentina membru pe Iacobov pana la existenta unui verdict, insa a mentionat ca Biroul Executiv de miercuri va hotari daca va mentine aceasta decizie sau daca va adopta o alta hotarare in privinta lui Iacobov.
Vicepresedintele a declarat ca in Delegatia Permanenta nu s-a luat in discutie cazul Iacubov pentru ca nu erau de fata reprezentantii organizatiei PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc fiind nevoit sa plece din cauza... gripei.
Plictisit de numeroasele intrebari referitoare la cazul Iacubov, Valer Dorneanu, i-a intrebat retoric pe jurnalisti: “Dar ce, in jurul lui Iacubov se invarte toata tara?”. Vicepresedintele PSD a recunoscut ca ima-ginea PSD este afectata, dar a tinut sa subli-nieze faptul ca Iacobov “nu este tinut in brate de nimeni”, insa pentru a fi exclus din partid trebuie parcurse niste etape statutare, fiind, de asemenea, asteptata si pronuntarea justitiei in acest caz.
Membru marcant si finantator al PSD, fost vicepresedinte al PSD Bacau, Corneliu Iacobov a fost arestat preventiv sub acuzatia de spalare de bani si delapidarea unor sume de aproape 700 de miliarde, in detrimentul rafinariei Rafo Onesti.

Stabilirea structurii de conducere a PSD, amanata

Propunerile privind noua structura de conducere a PSD vor fi dezbatute in cadrul Biroului Executiv Central al partidului, care se va reuni miercuri, 9 martie, urmand ca decizia ce va fi adoptata sa fie supusa aprobarii Congresului PSD din aprilie, a anuntat ieri vicepresedintele Valer Dorneanu.
Valer Dorneanu a afirmat , insa, ca formulele cu privire la modificarea statului partidului “nu sunt batute in cuie” si nu vor fi “batute in cuie” nici la Biroul Executiv de miercuri, ci abia la Congresul din aprilie.
In ceea ce priveste criteriul de vechime privind ocuparea unor functii de conducere in partid, vicepresedintele social-democrat a subliniat ca variantele initiale care mergeau spre 10-12 ani de vechime au fost eliminate. “Varianta cea mai plauzibila ar fi cea de la 6 luni la 1 an pentru functiile de conducere pentru organizatiile de baza, pana la 2 ani in organizatiile teritoriale si pana la 4 ani in structurile nationale. Preconizam constituirea unei Comisii Nationale de Arbitraj si Integritate Morala si dorim, de asemenea, ca prin noul statul sa se consacre trei functii care sa se aleaga de catre Congres: presedinte, presedinte executiv si secretar general”, a spus Dorneanu. El a mentionat insa ca mai exista o formula care avanseaza ideea ca doar presedintele si presedintele executiv al partidului sa fie alesi la Congres.
Valer Dorneanu a mai spus ca exista si o propunere a Organizatiei de Tineret a PSD prin care sa se stabileasca in cadrul criteriilor de vechime ca pentru cei care au sub 35 de ani vechimea functiei pentru care candideaza sa fie redusa la jumatate.
Publicat de : CR
Data publicării: 08 Mar 2005 - 09:41
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1911&titlu=Iacobov_ramane_in_PSD