PUR strica armonia guvernamentala [1]

La prima intilnire a reprezentantilor parlamentari din coalitia de guvernare, PUR a intrat in conflict deschis cu Alianta PNL-PD.

Potrivit unor surse din coalitie, cei doi parlamentari desemnati sa reprezinte PUR in discutiile la nivel parlamentar - Bogdan Pascu si Daniela Popa - au sustinut cauza PSD de formare a unei comisii de ancheta pentru casa lui Traian Basescu. Ei si-au anuntat partenerii de guvernare ca PUR doreste clarificari in privinta acestui scandal, invocind faptul ca ar fi benefic pentru Basescu insusi sa se lamureasca aceasta situatie. Din cauza tensiunii create, parlamentarii Aliantei PNL-PD prezenti la intilnire - Gheorghe Albu (PD) si Titu Ghiorghioff (PNL) - au solicitat interventia presedintelui PUR, Dan Voiculescu. Acesta din urma a fost sunat la Londra, unde se afla in prezent pentru studii de doctorat, si intrebat daca este de acord ca PUR sa se alieze cu PSD. Sursele noastre ne-au precizat ca Voiculescu a dejucat planurile parlamentarilor PUR, cerind neimplicarea lor in problema situatiei imobiliare a presedintelui Basescu. El a cerut parlamentarilor sai sa ramina in coalitia guvernamentala si sa voteze, alaturi de PNL si PD, pentru respingerea infiintarii comisiei de ancheta.Se pare ca nu numai la nivel parlamentar Alianta are probleme de compatibilitate cu PUR. Acum doua saptamini, la o intilnire de la guvern intre reprezentantii coalitiei de guvernamint, partidul lui Dan Voiculescu a fost convins cu greu sa rupa aliantele la nivel local cu PSD. In schimbul acestui asa-zis compromis, PUR a cerut locuri in posturile de conducere a serviciilor descentralizate ale statului, promisiune pe care au si reusit sa o smulga partenerilor din Alianta PNL-PD.
Publicat de : Alina Mihai
Data publicării: 08 Mar 2005 - 07:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1889&titlu=PUR_strica_armonia_guvernamentala