Regia de apa, motiv de cearta intre primarie si CJRelatiile dintre Primaria municipiului Bacau si Consiliul Judetean sunt tot mai tensionate in ultima perioada

. Motivul este initiativa Consiliului Judetean de a infiinta o regie de apa, APASERV, lucru care  nu convine, se pare, conducerii primariei.
Institutia judeteana a demarat proiectul deoarece fonduri importante de dezvoltare pot fi accesate numai daca judetul Bacau are o singura regie de apa si o strategie unitara, lucruri imposibile fara participarea municipalitatii, care detine cea mai importanta societate de acest tip din judet: Regia Autonoma de Gospodarire Comunala (RAGC). Primarul Romeo Stavarache nu a participat la ultimele întâlniri organizate pe aceasta tema de CJ, fapt care l-a determinat pe presedintele CJ, Dragos Benea, sa-l acuze pe primar de dezinteres. De cealalta parte, primaria sustine ca este "interesata de rezolvarea acestor probleme si este de acord cu o asociere între consiliile locale si Consiliul Judetean în vederea derularii unui proiect major în judetul Bacau. Dupa câte stim, domnul Benea Dragos a încercat sa ocoleasca Consiliul Local Bacau prin înfiintarea societatii APASERV ca operator unic pe teritoriul judetului nostru, mai putin municipiul Bacau", spune purtatorul de cuvânt al primariei, Ionut Tomescu. Potrivit primariei, noul operator ar urma sa fie gestionat de Consiliul Asociatiei (consiliile locale si Consiliul Judetean). Presedintele Dragos Benea afirma însa ca nu a încercat sa excluda CL Bacau din "ecuatie" si ca a propus înca din 2004 ca RAGC Bacau sa devina regie judeteana. Strategia unica judeteana este o solicitare a ministrului mediului, însa autoritatile locale mai au mult pâna sa ajunga la un acord privind cine va fi operatorul unic judetean în acest domeniu. Deocamdata, apa ramâne o problema serioasa si pentru municipiul Bacau. Calitatea apei "potabile" de la RAGC lasa mult de dorit, defectiunile se tin lant, iar bacauanii platesc scump apa, pentru ca regia sa poata achita un credit BERD de 13 milioane de euro.  
Publicat de : ---
Data publicării: 15 Iun 2006 - 05:45
 

Link știre