Liberalii merg pe mana lui Orban la Primarie [1]

Liderul PNL Bucuresti Ludovic Orban a devenit oficial candidatul partidului in competitia pentru castigarea Primariei Generale a Capitalei.

Peste 1500 de delegati ai organizatiei PNL Bucuresti au votat Rezolutia prin care se angajeaza sa-i acorde intreaga sustinere presedintelui filialei lui Ludovic Orban "in vederea nominalizarii acestuia drept candidat al Aliantei DA la functia de primar general".

Potrivit documentului, liberalii bucuresteni vor lansa un proces preelectoral de consultare si strangere de semnaturi pentru sustinerea candidaturii lui Orban.

De altfel, presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a fost cel care l-a prezentat pe Ludovic Orban, precizand calitatile si com-petentele acestuia in domeniu. "Este normal ca PNL sa desemneze un candidat cu sanse pentru Primaria Capitalei", a declarat Tariceanu, care i-a avertizat pe liberali ca prin protocolul Aliantei cu PD au anumite libertati, dar si anumite constrangeri. "Libertatile sunt date de necesitatea participarii la competitia politica. Alegerea noului primar al Capitalei nu va fi o cursa simpla. Avem insa si restrictii. Parteneriatul cu PD se bazeaza pe un protocol care ne ofera si posibilitati, dar ne impune si limite. Acest protocol prevede ca Alianta sa desemneze candidatul cu cele mai bune rezultate, in urma unui sondaj de opinie realizat in Bucuresti", a explicat Tariceanu. Liderul PNL considera ca vor fi foarte importante eforturile candiatilor de a se prezenta, credibil, in fata opiniei publice. "Trebuie sa dam toate sansele candidatului PNL. Sunt convins ca actiunile dumneavostra vor fi in folosul lui Ludovic Orban, pentru a putea castiga", a mai spus Tariceanu.


Sprijinul liderilor
Despre efortul comun al liberalilor pentru a forma un lider credibil liberal, si implicit de a da credibilitate partidului, a vorbit si fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica. El l-a anuntat din start pe Orban ca-i acorda sprijinul si a subliniat evolutia colegului sau liberal incepand cu anul 1990. "A inteles un lucru pe care foarte multi nu l-au inteles. A stiut sa comunice si datorita acestui fapt echipa liberala de la Bucuresti este unita. Nu este usor, data fiind componenta acesteia, numarul mare de membri si personalitatea fiecaruia", a completat Stoica. De altfel, lista vorbitorilor si a sustinatorilor a fost foarte lunga. Constantin Balaceanu Stolnici, Mona Musca, Dan Radu Rusanu, Ioan Andrei Chiliman, Cristian Boureanu, si Crin Antonescu au exprimat aproape la unison necesitatea unitatii, a muncii in echipa, a implicarii totale in beneficiul cetatenilor si constientizarea ca functiile pe care astazi le detin sunt doar un instrument pentru a schimba viata oamenilor in bine. Doar Viorel Catarama a facut nota discordanta sustinand varianta ca PNL sa-si desemneze candidat la primarie, chiar daca Alianta va alege un democrat pentru aceasta cursa.

La randul sau, Ludovic Orban a declarat ca nu se teme de competitie si ca, indiferent care va fi decizia pe care conducerea Aliantei o va lua, el o va respecta. "Mereu am respectat regulile. Sunt convins ca acum PNL are prima sansa de a desemna candidatul pentru Primaria Capitalei", a mai spus Orban. El considera ca un liberal la Primaria Capitalei ar ajuta la deblocarea proiectelor de dezvoltare a orasului. "Suntem pregatiti sa guvernam Bucurestiul si sa schimbam in bine fata orasului", a sustinut Orban, care a subliniat ca prin decizia lor de a-l sustine la Primaria Capitalei liberalii fac un bine bucurestenilor, in timp ce el va pierde in plan personal toate momentele care pot face viata unui om placuta.


Bogdana PAUN
Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=183&titlu=Liberalii_merg_pe_mana_lui_Orban_la_Primarie