Sarac, sarac, dar si cinstit? [1]

Pe ultima suta de metri a mandatului prezidential, Ion Iliescu a girat o hotarire a SPP prin care, in calitatea sa de fost sef al statului, i se pune la dispozitie o intreaga armata de ofiteri de paza si protectie pina la sfirsitul vietii.

Nu am reusit sa intram in posesia acestei hotariri, ea avind un caracter confidential.
Cu toate acestea, marti seara, in timp ce Iliescu se afla in sediul PSD din Piata Amzei, pentru a primi carnetul de membru de partid, am numarat nu mai putin de opt agenti ai SPP care-i asigurau protectia. Plus soferii pentru cele doua BMW-uri cu girofar. Escorta este, orice s-ar spune, supradimensionata. Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei, nu are la dispozitie - potrivit consilierului sau, Mihai Bodiu - decit trei sepepisti (doi ofiteri de paza si un aghiotant).
Trebuie precizat ca atit Emil Constantinescu, cit si Ion Iliescu sint beneficiari egali ai legii privind acordarea unor drepturi pentru fostii sefi de stat.
De asemenea, seful statului si-a atribuit, pe 15 decembrie 2004, inainte sa paraseasca Palatul Cotroceni un titlu de revolutionar. Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, Adrian Sanda, ne-a declarat insa ca decretul nu ar fi fost contrasemnat, asa cum cere legea, de premierul Adrian Nastase. Secretarul de stat a anuntat ca va merge la Curtea Constitutionala sa verifice legalitatea titlului publicat in Monitorul Oficial.
Daniel Minca
Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=176&titlu=Sarac__sarac__dar_si_cinstit?