Berceanu, uns sef al parlamentarilor PD in locul lui Gusa [1]

Conducerea PD a decis, ieri, sa-l numeasca pe vicepresedintele Radu Berceanu in functia de coordonator al activitatii parlamentarilor partidului, atat din Camera, cat si din Senat.

Presedintele PD, Emil Boc, a sustinut ca aceasta masura este necesara pentru a asigura "coerenta" actiunilor parlamentarilor, dar, potrivit unor surse din acest partid, decizia reprezinta de fapt o sanctiune aplicata lui Cozmin Gusa. Aceste surse arata ca Gusa, care este liderul grupului PD din Camera Deputatilor, a fost criticat dur in sedinta Biroului Permanent National (BPN) a PD, pentru faptul ca organizeaza la Predeal, in perioada 12-14 ianuarie, o reuniune la care participa doar deputatii partidului. Lui Gusa i s-a reprosat ca nu au fost invitati si senatorii si ca nu a informat din timp conducerea partidului. Totusi, se pare ca liderul deputatilor PD a fost aparat de unii colegi de grup si de liderii unor filiale din Transilvania. Cozmin Gusa a mai avut in ultimele sase luni cel putin doua ciocniri cu unii colegi de partid. Prima oara, in iunie, imediat dupa alegerile locale, cativa membri marcanti ai partidului au declarat, sub acoperirea anonimatului, ca Gusa va fi exclus din PD. A fost nevoie ca insusi Traian Basescu sa apara intr-o conferinta de presa, alaturi de fostul secretar general al PSD, si sa dezminta aceste zvonuri. In decembrie 2004, Gusa a fost criticat intr-o sedinta a BPN pentru faptul ca a propus ca deputatii PD sa paraseasca sala in momentul in care Adrian Nastase a fost ales presedintele Camerei. Gusa si-a depus atunci formal demisia din functia de lider de grup, dar aceasta i-a fost respinsa. Tot ieri, odata cu numirea lui Berceanu la coordonarea activitatilor parlamentare, vicepresedintele Adriean Videanu a fost desemnat liderul grupului ministerial PD. El a fost mandatat de conducerea partidului sa prezinte punctul de vedere al PD in structurile Executivului.
Mircea MARIAN

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=174&titlu=Berceanu__uns_sef_al_parlamentarilor_PD_in_locul_lui_Gusa