Adriean Videanu: PUR trebuie sa se decida daca ramane alaturi de Alianta sau daca prefera PSD [1]

Vicepresedintele PD Adriean Videanu considera "oarecum surprinzatoare" declaratiile lui Adrian Nastase cu privire la existenta unui protocol parlamentar PSD-PUR si a cerut umanistilor sa-si clarifice pozitia.

Liderul democrat a lasat sa se inteleaga ca, avand in vedere aceasta situatie, alegerile anticipate sunt cu atat mai necesare, transmite Mediafax. "In momentul in care s-a constituit majoritatea guvernamentala, noi am fost foarte categorici in a-i ruga pe colegii de la PUR sa-si precizeze foarte clar pozitia. Recentele evenimente ne indreptatesc sa credem ca, poate, pentru beneficiul Romaniei, este mai bine sa avem alegeri anticipate, sa se clarifice foarte categoric o majoritate parlamentara care trebuie sa sprijine un Guvern pentru masurile dificile pe care le are de luat in aceasta perioada", a explicat Videanu.


5 candidati pentru postul lui Videanu

PD nu a decis inca cine il va inlocui pe Adriean Videanu in postul de ministru de stat, insa are in vedere cinci persoane care ar putea prelua acest post, desi lista este in continuare deschisa, declara surse din partid. Videanu a precizat ca isi va da demisia din Executiv inainte de data inceperii campaniei electorale pentru alegerile de la Primaria Capitalei, iar in momentul de fata democratii "evalueaza" variantele, astfel incat sa gaseasca solutia care "sa poata sa reprezinte cat mai bine PD". Cele mai vehiculate nume pentru preluarea acestui post sunt cele ale vicepresedintilor democrati Radu Berceanu, Cezar Preda, Vasile Blaga, dar si cel al lui Gheorghe Pogea - partener de afaceri al lui Videanu si unul dintre autorii programului de guvernare - sau al deputatului Anca Boagiu.
Publicat de : C.Cristofan
Data publicării: 04 Mar 2005 - 09:27
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1735&titlu=Adriean_Videanu__PUR_trebuie_sa_se_decida_daca_ramane_alaturi_de_Alianta_sau_daca_prefera_PSD