PNTCD si alte trei neparlamentare se unifica intr-un pol popular [1]

In doua luni, PNTCD ar putea disparea de pe scena politica, dar numai ca denumire. Taranistii au decis sa inlocuiasca istoricul partid cu unul nou de orientare popular-crestin-democrat.

Noul partid se va forma in jurul actualului presedinte taranist, Gheorghe Ciuhandu, care, mai mult ca sigur, isi va pastra functia. La constructia noului partid vor mai pune umarul Uniunea pentru Reconstructia Romaniei (URR), Actiunea Populara (AP) si Partidul Crestin Democrat (PCD). Reprezentantii acestor partide au semnat, ieri, la sediul PNTCD, manifestul popular, document prin care se pun bazele unificarii crestin-democrate si nasterea noului partid. Initiativa acestui proiect politic a apartinut PNTCD si URR. Congresul de constituire a noului partid este planificat sa aiba loc in jurul datei de 1 martie. Prezenta la eveniment si semnatara a manifestului, Zoe Petre, vicepresedinte AP, a declarat despre eventuala pozitie a lui Emil Constantinescu in structurile noului partid ca "nu exista roluri distribuite, iar congresul va decide dispunerea scaunelor". In ceea ce priveste propunerile ca PNL si PD sa fuzioneze devenind un partid liberal-popular la care sa adere si PNTCD, liderii taranisti au exclus aceasta posibilitate. "Polul popular nu se va forma nici in jurul PNL, PD sau D.A., ci bazat pe discutii intre acestea si noul partid popular crestin-democrat", a spus purtatorul de cuvant Andrei Dimitriu.
I.R.A.

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=169&titlu=PNTCD_si_alte_trei_neparlamentare_se_unifica_intr_un_pol_popular