Liberalii il trimit pe Ludovic Orban pe urmele lui Basescu, la Primaria Capitalei [1]

Liberalii bucuresteni s-au intrunit, ieri, la Teatrul National, pentru a-l lansa pe seful lor, Ludovic Orban, in cursa pentru ocuparea scaunului de primar general, ramas vacant de cand Traian Basescu a luat drumul Cotrocenilor.

Intr-un cadru o idee prea festivist, comparativ cu importanta - relativ redusa - a momentului, abundand de baloane si confetti, 1.500 de oameni au decis ca Orban, actualmente viceprimar al Capitalei, merita sa calce pe urmele lui Basescu, ca unic candidat al liberal-democratilor la functia de edil-sef. Doar ca, pentru a ajunge in aceasta postura, penelistul trebuie sa castige si sprijinul PD sau, daca pedistii decid sa propuna un candidat propriu, sa se dovedeasca mai popular si mai credibil in ochii bucurestenilor decat aliatul oponent. Comparatia intre cei doi ar urma sa se faca dupa un sondaj complex de opinie, realizat la nivelul Capitalei. In deschiderea conferintei PNL-Bucuresti, presedintele liberal, Calin Popescu-Tariceanu, le-a cerut membrilor de partid sa-l sustina pe Ludovic Orban, dar a amintit si de "constrangerile impuse de protocolul Aliantei D.A.", tandemul liberal-democrat fiind, in opinia sa, nevoit sa desemneze un candidat puternic la Primaria Capitalei, pentru ca PSD "va cauta sa-si ia revansa". "Trebuie sa-i dam toate sansele candidatului PNL, pentru a putea castiga. Sunt convins ca toate actiunile dvs. vor fi in folosul lui Ludovic Orban", a spus Tariceanu, dupa care a facut oficiile de prezentator al unui film, rulat pe ecranul gigantic de pe scena, despre viata lui Orban, de la sortuletul albastru, de gradinita, pana la costumul de politician. "Daca, din intamplare, va plimbati pe B-dul Elisabeta, prin fata Primariei, veti vedea ca exista un birou deschis si plin de oameni tot timpul. Acela este biroul meu, al reprezentantului dvs. in primarie. (...) Nu pot spune ca-mi fac un bine prin aceasta candidatura. Deja baiatul meu a crescut, are cinci ani si eu il vad numai dimineata; nevasta e cu nervii la pamant, fiindca ma vede cand si cand. La chitara nu mai am timp sa cant si nici nu mai joc bridge. Intru insa in competitie cu convingerea ca este momentul ca cei ajunsi in functii publice sa invete lectia umilintei in fata celor care i-au votat", si-a prezentat candidatul atuurile electorale. Puternic sustinut de oamenii din jurul lui Dinu Patriciu, Ludovic Orban nu pare insa favoritul altor marimi liberale (Mona Musca, Valeriu Stoica), care, subtil, au incercat, in discursurile lor, sa-i arate punctele slabe. In schimb, "patricianul" Viorel Catarama a impins sprijinul pentru Orban dincolo de limitele protocolului cu PD, sustinand ca, daca democratii nu sunt de acord cu omul PNL, liberalii ar trebui sa-si desemneze un candidat separat. "Cei ce negociaza cu D.A. trebuie sa obtina candidatura lui Ludovic Orban. Daca nu o obtinem, trebuie sa cautam o solutie pe cont propriu sa ne desemnam propriul candidat. Altfel, vom avea consecinte grave pentru PNL". La sfarsitul intrunirii insa, Ludovic Orban si-a exprimat dezacordul cu viziunea lui Catarama, reafirmandu-si fidelitatea fata de protocolul constitutiv al Aliantei.
Alin BOGDAN

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 13 Ian 2005 - 11:03
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=168&titlu=Liberalii_il_trimit_pe_Ludovic_Orban_pe_urmele_lui_Basescu__la_Primaria_Capitalei