Primăria orașului Costești-Argeș are de restituit 2,5 miliarde lei către AJOFM [1]

Autoritățile locale din orașul argeșean Costești au comis nereguli grave în folosirea banilor publici. Primarul Dan Vasile este acuzat că a angajat 7 fotbaliști de la echipa orașului pe posturi care ar fi trebuit ocupate de șomeri care să lucreze la realizarea unor obiective de investiții.

De asemnea, edilul șef al orașului Costești a angajat îngrijitori de școli și grădinițe precum și specialiști la Compartimentul Integrare , care au fost plătiți din banii destinați subvenționrii lucrărilor de interes comunitar.

Sumele pentru plata salariilor au fost acordate de la bugetul statului prin AJOFM , iar paguba depășește 2,5 miliarde lei. Directorul executiv al AJOFM, Iulian Nicolae, îl va denunța la Parchet pe primarul orașului Costești pentru deturnare de fonduri.

Aceasta deoarece edilul Dan Vasile trebuia să facă angajări doar din rîndul șomerilor și exclusiv pentru lucrări de interes comunitar.


Publicat de : Carmen RĂDULESCU
Data publicării: 28 Feb 2006 - 06:49
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15155&titlu=Primaria_orasului_Costesti_Arges_are_de_restituit_2_5_miliarde_lei_catre_AJOFM