Scheele - "Romania are o problema mare cu coruptia" [1]

Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a afirmat ieri, dupa o intalnire cu ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, ca Romania are o "problema mare cu coruptia", asa cum a subliniat si presedintele Traian Basescu.

Intrebat daca Romania cu siguranta va semna tratatul de aderare la UE in aceasta primavara, Scheele a spus: "Noi asteptam. Este vorba de aprilie sau mai". El s-a declarat convins ca Romania isi va indeplini si obligatiile asumate la capitolul Justitie si Afaceri Interne. Scheele a reamintit ca aderarea Romaniei se poate amana daca angajamentele nu sunt indeplinite. El s-a declarat convins ca Romania va reusi sa-si indeplineasca obligatiile. "Noul Executiv nu este dispus sa promoveze o integrare de vitrina", a comentat Ungureanu. "Nu exista un singur model de integrare, iar Romania trebuie sa-l gaseasca pe cel mai potrivit propriilor interese si care sa contribuie la dezvoltarea UE", a apreciat ambasadorul.

DESPRE AXA. Referindu-se la declaratiile lui Basescu privind axa Washington-Londra-Bucuresti, Scheele a declarat ca presedintele s-a referit la problemele de securitate nationala si ca intelege foarte bine importanta relatiilor cu SUA. Ambasadorul nu a comentat ipoteza alegerilor anticipate si a eventualei influente asupra procesului de aderare.

Gabriela Antoniu
Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 12 Ian 2005 - 09:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=148&titlu=Scheele_____Romania_are_o_problema_mare_cu_coruptia__