PNL vrea putere in teritoriu [1]

Unii parlamentari si membri ai conducerii PNL s-au declarat nemultumiti, in cadrul ultimelor sedinte cu ministri ai partidului, de faptul ca acestia nu i-au schimbat pe sefii serviciilor descentralizate.

Cele mai multe proteste au fost la adresa ministrului de Finante, Ionut Popescu, dupa cum au declarat surse din cadrul conducerii liberale, conform Mediafax. Tema a fost abordata atat marti seara, la sedinta Comitetului Executiv (CEx), cat si la o intalnire de ieri dimineata a deputatilor liberali cu ministrii Mona Musca, Gheorghe Flutur, Ionut Popescu si Mircea Cinteza.

In sedinta CEx, i s-a cerut ministrului Finantelor sa-i schimbe cat mai repede pe sefii Directiilor de Finante din teritoriu, sustinand ca acest lucru trebuia facut pana acum. Ionut Popescu l-a avut insa de partea sa chiar pe presedintele partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu. Premierul le-a cerut colegilor sa-i dea un ragaz mai mare ministrului Finantelor, pe motiv ca acesta este ocupat in aceasta perioada cu negocierile cu FMI. Disputa a fost reluata la intrunirea deputatilor PNL cu cei patru ministri. Parlamentarii au avertizat ca actualii sefi ai Finantelor Publice locale sunt apropiati ai PSD si au inceput sa declanseze controale la comanda. "Se colecteaza mai putin ca inainte, iar multi directori de Finante, din judete, fac controale la firme ale PSD si acorda certificate de buna purtare. In acest fel, respectivele societati vor fi ferite, o vreme, de alte verificari", au precizat aceleasi surse. Principala idee vehiculata printre parlamentarii liberali, in timpul intalnirii cu ministri ai partidului, a fost aceea ca "la centru, PNL se afla la putere, dar in teritoriu partidul a ramas tot in opozitie, desi au trecut mai bine de doua luni de la alegeri".

Schimbarea sefilor serviciilor descentralizate a devenit o problema pentru mai multi membri ai Cabinetului Tariceanu. Ministrii sustin ca Legea functionarului public ii protejeaza pe actualii sefi ai acestor servicii si ca nu pot fi gasite prea usor motive pentru a-i inlocui. Unii parlamentari ai Aliantei au propus schimbarea legii, insa colegi de-ai lor considera ca ar fi o procedura prea lunga si ca ar trebui sa se rezolve problema pe plan local.

Publicat de : O.B.
Data publicării: 24 Feb 2005 - 07:53
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1451&titlu=PNL_vrea_putere_in_teritoriu