Nãstase îi rãspunde lui Bãsescu [1]

Incitarea Parlamentului de a-si schimba presedintii este un demers anticonstitutional
„Este inadmisibil ca presedintele României, care face parte din zona Executivului, sã incite Parlamentul pentru a-si schimba presedintii", a declarat ieri Adrian Nãstase. El considerã cã schimbarea presedintilor celor douã Camere ale Parlamentului, sustinutã de Traian Bãsescu, este „un demers contrar Constitutiei si statului de drept".


Presedintele Camerei Deputatilor spune cã revocarea este o sanctiune. „Dacã presedintii Parlamentului, la fel ca si presedintele României, comit niste lucruri reprobabile, sub aspect moral sau legal, în mod evident ar urma o anumitã sanctiune. Dar asa, a discuta în principiu despre revocarea presedintilor Parlamentului ce au altã culoare politicã decât actuala putere, dovedeste în mod clar o intentie politicã de a schimba rezultatul unui vot legal, care este dat pentru un mandat de patru ani", a conchis Nãstase.
Tara n-ar mai suporta încã un rând de alegeri acum
„PSD ar avea doar de câstigat dacã ar fi alegeri anticipate, însã cel care va provoca aceste alegeri va fi rãspunzãtor de o eventualã crizã politicã", a declarat, ieri, presedintele PSD, Adrian Nãstase, într-un interviu acordat Radio Info Pro. Liderul social-democrat considerã cã „oamenii s-au sãturat de campanii electorale si de alegeri". În opinia lui, organizarea de alegeri anticipate în aceastã perioadã „ar frâna evolutiile economice si sociale ale României si procesul de integrare europeanã".
Nãstase a explicat si de ce ar avea de câstigat PSD în cazul unor anticipate: „Voturile care ar merge, spre exemplu, la UDMR – care se teme cã nu ar mai intra în Parlament – s-ar redistribui. PUR, în mod evident, ar fi într-o situatie mai delicatã, iar cei ce au votat neconditionat împotriva noastrã si în favoarea D.A. ar putea sã se mai gândeascã o datã si, în opinia mea, rezultatele pentru noi ar putea sã fie mult mai bune. De aceea, nu cred cã o astfel de variantã ne-ar dezavantaja. Dar, repet, pentru tarã nu ar fi o solutie bunã".
În cadrul interviului, Nãstase s-a declarat dezamãgit de decizia PUR de a se alãtura actualei guvernãri.

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 12 Ian 2005 - 08:01
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=135&titlu=N&_atilde_stase_ii_r&_atilde_spunde_lui_B&_atilde_sescu