Dezbinari trecatoare in PD [1]

    Democratii au avut un inceput de an tumultuos

. La cateva saptamani de la castigarea puterii, in interiorul PD s-a delimitat o grupare care a incercat sa se impuna - Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru.
Decizia grupului deputatilor PD de a-l numi pe Cozmin Gusa drept lider a fost invalidata de Biroul Permanent National, pe motiv ca acesta nu are o vechime de doi ani, asa cum prevede statutul. In consecinta, democratii s-au impartit intre sustinatorii lui Gusa si contestatarii sai.
Lavinia Sandru, deputat de Mures si una dintre apropiatele lui Cozmin Gusa, a redactat o scrisoare deschisa prin care "lideri ai PD care au contribuit decisiv la castigarea alegerilor locale, parlamentare si prezidentiale" i-au cerut lui Gusa sa candideze la presedintia PD, la viitoarea Conventie a partidului.
Vicepremierul, la acea data, Adriean Videanu, liderul taberei majoritare anti-Gusa, a "scuzat-o" pe Lavinia Sandru, explicand aparitia scrisorii prin participarea tinerei deputate la "o campanie electorala obositoare".
In final, cei trei au decis sa se desparta de democrati si sa porneasca singuri in cadrul propriei lor grupari politice, PIN. Aceasta dupa ce Colegiul director al PD decisese sa recomande organizatiilor din care cei trei faceau parte sa ii excluda din partid. (Narcisa Petre)
Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 30 Dec 2005 - 06:02
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=13309&titlu=Dezbinari_trecatoare_in_PD