Primaria Capitalei amana de 8 ani aplicarea unei legi [1]

Aproximativ 35

.000 de proprietari mai au de asteptat ani de zile pana cand Primaria Capitalei le va da înapoi proprietatile cofiscate. Asta, pentru ca nici primaria nu stie ce patrimoniu are. Municipalitatea gestioneaza haotic nu numai bugetul si fondurile externe, dar chiar si propriul patrimoniu, fapt ce poate afecta ratingul acordat Bucurestiului de firmele specializate. Primarul general Adriean Videanu este prins acum ca în chingi de lipsa de implicare a tuturor primarilor dinaintea sa, întrucat apropierea Bucurestiului de capitalele europene impune o anumita rigoare în respectarea legilor.
De 8 ani, primarii si mai ales functionarii municipalitatii au refuzat sa aplice Legea nr. 213 / 1998 si sa delimiteze patrimoniul public de cel privat ale orasului. Acest lucru are efecte negative asupra ritmului retrocedarilor (conform site-ului PMB, au fost depuse 41.120 de cereri ale fostilor proprietari si au fost emise doar 4.816 dispozitii de retrocedare). Totodata, spun specialistii, va fi afectat si ratingul Bucurestiului, întrucat, nefiind cunoscut patrimoniul privat al orasului, acesta nu poate fi folosit drept garantie pentru obtinerea de credite.

La ultimul control efectuat, Curtea de Conturi a impus municipalitatii ca aplicarea legii sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an. Ultima întalnire pe aceasta tema a încins spiritele între alesi, deoarece primarul general Adriean Videanu i-a învinovatit de actuala stare de lucruri pe primarii de sector si pe ceilalti administratori ai patrimoniului Capitalei. Acestia, la randul lor, i-au aratat lui Videanu ca functionari din subordinea sa întarzie în mod cel putin suspect  aplicarea legii, obtinand mici avantaje din haosul mentinut în gestionarea patrimoniului. Cum toti primarii de sector au trimis deja documentele cu inventarul patrimoniului gestionat, tot de primarul Adriean Videanu depinde aplicarea legii, chiar daca la anul se acumuleaza o întarziere de noua ani.
Publicat de : Titus Liviu VULPE
Data publicării: 29 Dec 2005 - 06:46
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=13290&titlu=Primaria_Capitalei_amana_de_8_ani_aplicarea_unei_legi