Senatorii vor televiziune proprie [1]

Senatorii vor televiziune proprie
Senatorii vor un studio propriu de televiziune dupa modelul celui pe care si-l doresc deputatii

. Conducerea institutiei nu vrea sa-si asume, īnsa, consecintele oficializarii demersurilor pentru realizarea unei astfel de investitii, pe cīt de costisitoare, pe atīt de controversata. Nascut īn urma cu mai multe luni, īn primavara, proiectul studioului de televiziune propriu al Senatului a stīrnit dispute īntre reprezentantii Puterii si ai Opozitiei. Astfel ca, ieri, dupa ce proiectul a fost din nou "strecurat" pe masa membrilor Biroului Permanent al Senatului de catre seful serviciului pentru presa, relatii publice si mass-media, Mircea Hamza, luarea unei decizii a fost amīnata prin pasarea lui catre Comisia de Cultura a Senatului.

Cheltuieli enorme
Īn documentul aflat īn mapele membrilor conducerii Senatului, Mircea Hamza mentioneaza ca, īn luna aprilie, acestia au aprobat un memorandum prin care se dadea unda verde transmiterii on-line, pe Internet, a sedintelor si, de asemenea, pentru īnfiintarea studioului TV. Īnsa, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si fostul chestor PSD Nicolae Serban au declarat ca Biroul Permanent nu a dat niciodata aviz favorabil unui astfel de document. Mai mult, chestorul liberal Paul Pacuraru a afirmat ca memorandumul a ajuns din nou pe ordinea de zi "din greseala" si ca un asemenea proiect nu se justifica nici din punct de vedere al cheltuielilor si nici īn ceea ce priveste scopul urmarit. Astfel, Pacuraru a opinat ca imaginea Senatului nu s-ar īmbunatati daca lucrarile s-ar transmite īn direct, ci "dimpotriva, ar putea fi chiar invers", a spus el. Īn memorandumul īnaintat conducerii Senatului se mentioneaza ca Centrul de Televiziune si Imagine ar necesita īnfiintarea a 45 de posturi.
De asemenea, pentru transmiterea semnalului video catre satelit s-ar impune selectarea unui furnizor, estimata la 10.000 euro pe luna, sau achizitionarea unei aparaturi īn valoare de 100.000 de euro, īn conditiile īn care 70% din investitia necesara a fost deja realizata prin achizitionarea sistemului intra-net al circuitului īnchis de televiziune a Senatului.
Publicat de : Diana Dumitru
Data publicćrii: 22 Dec 2005 - 06:57
 

Link ŗtire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=13187&titlu=Senatorii_vor_televiziune_proprie