Scheele ii da dreptate lui Basescu [1]

Romania are “o problema mare cu coruptia”, asa cum a subliniat si presedintele Traian Basescu, a afirmat seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, dupa o intilnire cu ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu.

“Nu am discutat probleme specifice de coruptie in orice minister, dar, evident, cum a subliniat domnul presedinte, Romania are o problema mare cu coruptia, legata si de problema saraciei”, a spus Scheele, la sfirsitul unei prime intilniri, la sediul MAE, cu noul titular al postului. Principalul subiect a fost rolul MAE in procesul de aderare, acesta fiind foarte important, inclusiv prin Misiunea Romaniei la Bruxelles, a precizat seful Delegatiei CE. Intrebat daca Romania va semna tratatul cu siguranta in aceasta primavara, Scheele a spus: “Noi asteptam. Este vorba de aprilie sau mai”. El s-a declarat convins ca tara noastra isi va indeplini si obligatiile asumate pe capitolul Justitie si Afaceri Interne. Scheele a mentionat ca, asa cum a stabilit UE, aderarea Romaniei se poate amina daca angajamentele nu sint indeplinite, dar s-a declarat convins ca tara noastra va reusi sa-si indeplineasca obligatiile.
Mediafax
Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 12 Ian 2005 - 07:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=131&titlu=Scheele_ii_da_dreptate_lui_Basescu