Suceava:Lucrările la podul de pe DE 85 au fost finalizate [1]

Lucrările de consolidare a podului rutier de pe DE 85 peste rîul Suceava au fost finalizate.

Declarația a fost făcută de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că lucrările de consolidare a podului rutier de pe drumul european E 85 peste rîul Suceava, din cartierul Ițcani, au început în 1998 cu fonduri proprii însă nu au putut fi finalizate din lipsa resurselor financiare.

Podul afost a fectat puternic de inundațiile din vara acestui an, iar autoritățile s-au văzut nevoite să închidă circulația rutieră peste pod pentru a evita prăbușirea acestuia. Anul acesta Guvernul a alocat două milioane de lei RON pentru finalizarea lucrărilor.

Investitiția a constat în consolidarea pragului de fund, și stabilizarea pilonilor podului. Vor fi continuate lucrările de consolidare a malurilor. Podul rutier avea o vechime de peste 40 de ani, iar pe el circulă sute de TIR-uri. Tot din banii de la Guvern au fost reparate două breșe de 500 de metri formate în digul de apărare a captării de apă de la Berchișești, de pe rîul Moldova, care aprovizionează municipiul Suceava.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 12 Dec 2005 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=12806&titlu=Suceava_Lucrarile_la_podul_de_pe_DE_85_au_fost_finalizate