PD ramane vioara întai a Aliantei [1]

Democratii continua sa-i devanseze pe liberali în intentia de vot a populatiei

. Conform unui sondaj INSOMAR, realizat în perioada 25 noiembrie ? 2 decembrie, pe un esantion de 1.220 de persoane, daca ar avea loc alegeri 60% din votantii Aliantei s-ar îndrepta spre PD, iar ? catre PNL ? 36 %, în situatia în care cele doua formatiuni politice ar candida separat în alegeri.
Pe de alta parte, Alianta D.A. se mentine în fruntea preferintelor electoratului, cu 45% din intentiile de vot, urmata de PSD cu 32%, PRM cu 15% din intentiile de vot, UDMR cu 4% si PNG si PC cu 1%. Acest procent l-ar obtine si Partidul Conservator. In ceea ce priveste topul încrederii romanilor în personalitatile politice, presedintele Traian Basescu se mentine pe primul loc, cu 57%, urmat de  deputatul Mona Musca, 49%, consilierul prezidential Theodor Stolojan, 42% si liderul PSD, Mircea Geoana, cu 36%. Pe ultimele locuri se afla ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu 3%, cel al Educatiei, Mihail Hardau, cu 5%, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, cu 8%. (M. S.)
Publicat de : ---
Data publicării: 12 Dec 2005 - 05:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=12723&titlu=PD_ramane_vioara_intai_a_Aliantei