Stiri pe scurt [1]

Donatie

Un transport cu 520 de televizoare a ajuns, joi seara, la Timisoara, ca donatie din partea Ministerului Administratiei si Internelor pentru sinistratii din Banat, transmite corespondentul Mediafax

.

Subinspectorul Silvia Stepan de la IPJ Timis a declarat, ieri, ca aparatele au fost depozitate intr-o magazie a Politiei de Frontiera Timis si sunt destinate sinistratilor din Otelec, Foeni si Uivar.

Stepan a afirmat ca, pana luni, primarii localitatilor trebuie sa prezinte liste cu persoanele afectate de inundatii, care nu au televizoare.

Potrivit sursei citate, de saptamana viitoare televizoarele vor fi impartite oamenilor.

Furt

Un numar de 24 de unitati centrale de calculator, un server si un scanner, in valoare totala de 50.000 de lei (500 de milioane de lei vechi), au fost furate, in aceasta saptamana, de la Grupul Scolar din comuna mureseana Deda, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit IPJ Mures, furtul a fost sesizat de catre conducerea Grupului Scolar din Deda.

Conform sursei citate, in noaptea de miercuri spre joi, autori necunoscuti au patruns in incinta scolii si au sustras aparatura din cabinetul de informatica.

La fata locului, s-a deplasat echipa operativa de la Politia municipiului Reghin, care a constatat ca autorii au patruns in cladire pe un geam situat la parter, care insa nu prezinta urme de fortare.

Vaccin

Aproape 9.500 de copii din judetul Neamt, dintre care 235 de bebelusi, vor fi vaccinati, in perioada urmatoare, impotriva pojarului, a declarat ieri dr. Cecilia Gafencu, seful Departamentului de Medicina Preventiva din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Neamt.

Astfel, prin scaderea varstei de vaccinare, de la un an la sapte luni, au fost identificati 2.350 de bebelusi cu varste cuprinse intre sapte si 11 luni. Vor mai fi vaccinati 800 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 luni, precum si 6.316 de scolari.

Cazare

La solicitarea Directiei de Sanatate Publica Braila (DSP), tinerele mamici si bebelusii nou-nascuti, originari din zonele in care s-a confirmat prezenta virusului gripei aviare, nu vor mai putea pleca acasa, ei urmand sa fie cazati in Centrul Maternal "Alexandra", informeaza surse medicale locale.

Intrucat zonele in care locuiesc tinerele mamici au fost izolate si se afla in carantina de gradul I, acestora nu li se va permite sa paraseasca Braila, urmand sa fie cazate in centrul maternal pana la ridicarea interdictiilor impuse de prezenta focarelor de gripa aviara in judetul Braila si rezolvarea situatiei de criza existenta. Centrul Maternal "Alexandra" apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila.

Donatie

Actiunea lansata, in urma cu o luna, de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, de realizare a unei colecte de manuale, carti de beletristica si rechizite pentru copiii din Transnistria a fost foarte bine primita de ieseni. Pana in prezent, acestia au donat peste 4.000 de manuale, 500 de caiete dictando si cateva kilograme de topuri de hartie. Toate aceste materiale au fost adunate la sediul Inspectoratului Scolar Judetean, iesenii mai avand la dispozitie doar o zi pentru a face donatii catre copiii din Transnistria, actiunea urmand a fi finalizata astazi.


Publicat de : Redactia Curentul
Data publicării: 10 Dec 2005 - 06:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=12554&titlu=Stiri_pe_scurt