BT: Viitorul învățătorilor și educatorilor este tot mai incert [1]

Cadrele didactice din județul Botoșani care doresc să predea la catedră în următorii trei ani la învățământul primar sunt în pericol.

Previziunile Inspectoratului Școlar Botoșani (IȘJ) în urma analizei efectuată la nivelul unităților de învățământ sunt destul de sumbre în privința posturilor libere pentru învățători și educatori. Potrivit inspectorului de personal din cadrul IȘJ Botoșani, Pavel Rusu, analiza a fost realizată ca urmare a raportărilor trimise de directorii școlilor privind populația și situația școlară a fiecărei unități de învățământ în parte. Prin aceasta s-a urmărit realizarea unor previziuni privind restrângerile de activitate în învățământul botoșănean pe următorii trei ani.

Învățătorii și educatorii reprezintă în continuare categoriile cele mai defavorizate. Numai anul viitor vor exista cel puțin 19 restrângeri de activitate în cazul învățătorilor și alte cinci la educatori. O scădere ușoară va fi resimțită în cazul dascălilor care predau la învățământul primar abia peste peste doi ani deoarece, potrivit previziunilor, vor fi restrânse cel mult 11 catedre dar va crește numărul restrângerilor în învățământul preșcolar.

Situația este alarmantă în condițiile în care anul acesta sute de învățători și educatori au candidat pentru un post în învățământ cele mai multe catedre libere fiind în localitățile rurale.
Publicat de : Anca GĂLUȘCĂ
Data publicării: 10 Dec 2005 - 06:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=12544&titlu=BT__Viitorul_invatatorilor_si_educatorilor_este_tot_mai_incert