Nastase face naveta cu trenul intre filialele ardelene [1]

Adrian Nastase se reintoarce, in acest week-end, pe ultimul drum electoral facut inaintea turului doi al prezidentialelor. Azi si maine el va fi la Timisoara, Arad, Alba si Cluj, unde se va intalni cu organizatiile judetene. Practic, este tot o campanie electorala, de data aceasta una interna.

Nastase, care este puternic sustinut de filialele ardelene, vrea sa stea de vorba cu fiecare echipa teritoriala in parte, inaintea alegerilor si a desemnarii delegatiilor la Congres. Saptamana trecuta, Nastase a fost la Brasov, unde si-a asumat, in fata colegilor, o parte a esecului electoral si a recunoscut, pentru prima oara, ca a gresit cand a participat la partida de vanatoare de pe domeniul lui Ion Tiriac. In acelasi timp, Ion Iliescu s-a aflat la Calarasi, unde a participat la instalarea presedintelui de organizatie. In aceasta saptamana, Iliescu ramane la vatra din cauza unei gripe, cu toate ca intentiona sa mearga la Craiova. Boala fostului presedinte a coincis cu momentul anuntarii candidaturii lui Marian Vanghelie si multi pesedisti au crezut ca gripa este doar un pretext de retragere pentru cateva zile din fata presei, pentru a nu fi obligat sa vorbeasca despre optiunea filialei bucurestene. O strategie similara a avut si Adrian Nastase, care s-a ferit de orice declaratie publica pe aceasta tema. Nastase va fi insa cu siguranta intrebat despre Vanghelie in turneul sau transilvanean, asa ca va trebui sa-si pregateasca un raspuns. Probleme mari il asteapta pe presedintele PSD la Arad, unde exista o disputa intre Biroul de coordonare, inca nedizolvat, si Delegatia Permenanta suspendata, fiecare din aceste structuri revendicand conducerea organizatiei. Lupta lor e cu bataie pe termen lung, iar de rezultatul ei depinde viitoarea sefie a filialei si componenta delegatiei care va vota in Congres. Alaturi de Nastase, vor fi doar cativa colegi, in locul suitelor de altadata: Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Dan Mihalache. In plus, Adrian Nastase revine la mijloacele de transport in comun. El si-a luat bilet la tren ca orice roman obisnuit, fara a mai folosi garniturile speciale, puse la dispozitie pe vremea cand era prim-ministru.

Publicat de : Corina DRAGOTESCU
Data publicării: 18 Feb 2005 - 09:54
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1238&titlu=Nastase_face_naveta_cu_trenul_intre_filialele_ardelene