Sediul guvernului a fost luat cu asalt de sindicalisti [1]

Sediul guvernului a fost luat ieri cu asalt de circa 1

.000 de protestari de la metrou si de alti 50 de membri de pe platforma Mittal Steel Galati, fiecare in parte revendicandu-si anumite drepturi.

La finalul mitingului, sindicalistii de la metroul bucurestean au depus la sediul guvernului, ca si la Ministerul Transporturilor un memoriu cu revendicarile lor, legate mai ales de cresterea salariului minim pana la 150 de euro. Liderul Ioan Radoi sustine ca acest lucru ar presupune o majorare de mai putin de 23%, cat au cerut sindicatele in urma cu trei saptamani. In urma acestei manifestari urmeaza sa demareze negocierile, desi se pare ca administratia metroului a transmis deja ca revendicarile sindicatului nu pot fi puse in practica. Tot in fata guvernului, s-au strans ieri si sindicalisti de la Mittal Steel Galati si Hunedoara, nemultumiti de faptul ca sindicatul galatean "Solidaritatea" nu a fost chemat la negocierea actului aditional la contractul colectiv de munca. Protestatarii sunt hotarati sa ramana in Capitala pana cand vor fi primiti de presedintele Traian Basescu, pentru a gasi cai de rezolvare a cererilor lor.


Publicat de : Irina Bolboaca
Data publicării: 09 Dec 2005 - 05:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=12292&titlu=Sediul_guvernului_a_fost_luat_cu_asalt_de_sindicalisti