Oprisan se jura ca nu fura [1]


Marian Oprisan a tinut sa-l asigure pe premier ca nu a deturnat fonduri

. Nu este prima oara cand presedintele Consiliului Judetean da doar asigurari verbale, el mai afirmand ca nu a facut nimic ilegal si intr-o sedinta a conducerii PSD. Atunci, seful PSD, Mircea Geoana, l-a crezut pe cuvant. Nu este insa si cazul lui Calin Popescu Tariceanu, premierul aratandu-i ca s-a acuzat singur si prin faptul ca a recunoscut ca a cheltuit mai multi bani decat fusesera alocati judetului.
Discutia a avut loc ieri, in cadrul videoconferintei cu prefectii, cand Oprisan a insistat sa ia cuvantul pentru a spune ca acuzatiile Autoritatii Nationale de Control privind deturnarea fondurilor pentru reabilitarea infrastructurii distruse de inundatii nu sunt adevarate.
"Vreau sa va spun ca cele 595 miliarde lei alocate nu sunt suficiente. Pentru a debloca cele 154 de localitati izolate de inundatii am executat lucrari de 950 miliarde lei, pe care nu le-am decontat. Va spun, cu toata responsabilitatea, ca ati fost gresit informat de catre Autoritatea Nationala de Control. In Vrancea nu s-au deturnat fonduri de la interventiile pe calamitati", a spus Oprisan.
In replica, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca din evidenta pe care o are "cele mai mari sume pentru indepartarea efectelor inundatiilor au fost alocate judetului Vrancea".
"Fonduri vor fi alocate si la anul, pentru ca stiam de la bun inceput ca datorita amplorii dezastrului nu se va putea repara tot intr-un an. Vreau sa va atrag atentia, chiar daca mi-ati spus ca nu s-au deturnat fonduri, ca ati angajat fonduri pentru care nu aveti finantare. Va atrag atentia ca nu are Guvernul nici o obligatie sa finanteze lucrari pe care le-ati angajat fara sa fi avut inainte o aprobare de finantare", l-a mustrat Tariceanu.


Publicat de : George Sirbu / georg
Data publicării: 08 Dec 2005 - 07:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=12096&titlu=Oprisan_se_jura_ca_nu_fura