Emil Boc: PSD pregateste o schema tip «Duvaz», omul fiind Cozmin Gusa [1]

Dupa ce marti PSD l-a desemnat pe Dan Marian Vanghelie ca "pion" in batalia electorala, ieri au inceput sa curga reactiile. In cadrul unei conferinte de presa, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a precizat ca "adevaratul" candidat al PSD nu este Vanghelie, ci Cozmin Gusa.

"E o gluma buna candidatura lui Marian Vanghelie. Adevaratul candidat al PSD la Primaria Capitalei nu este Marian Vanghelie, ci Cozmin Gusa, pe care il vor anunta astazi (n.r., miercuri) sau cel tarziu maine (n.r., joi)", a afirmat Boc. Actualul primar al sectorului 5 nu este decat "un iepuras aruncat in batalie dupa modelul altor iepurasi ai PSD la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti", a adaugat liderul PD. Ramane de vazut cat de "sigure" sunt sursele care i-au furnizat acestuia informatiile


Unul despre celalalt

Declaratia presedintelui interimar al Partidului Democrat, Emil Boc, a starnit un val de stupoare. Reactia deputatului independent Cozmin Gusa a fost una foarte transanta. "Relatia mea cu PSD-ul este ireconciliabila. Nu m-am gandit in nici un caz sa candidez in cursa pentru Primaria Capitalei. Iar despre declaratiile unuia ca Emil Boc, suspect de colaborare cu PSD, in perioada iulie 2004, cand nu a atacat in nici un fel liderii PSD, fost coleg de partid comunist cu Ion Iliescu, nu le comentez", declara renegatul PD-ului, Cozmin Gusa.

Purtatorul de cuvant al PSD Titus Corlatean a declarat, ieri, ca nu se pune problema unei candidaturi a lui Cozmin Gusa la Primaria Capitalei din partea PSD si ca afirmatiile liderului PD Emil Boc, in acest sens, "frizeaza penibilul". El a aratat ca declaratiile lui Boc pe aceasta tema reflecta nu numai neseriozitate, ci si lipsa de respect in relatiile cu alte partide. "Atunci cand un om politic face astfel de declaratii si nu realizeaza ca acestea frizeaza penibilul si ii afecteaza credibilitatea, respectivul om politic are o problema foarte serioasa”, a explicat Corlatean.


Geoana: Vanghelie, solutie de avarie

"Cred ca solutia cu Vanghelie a fost gasita in urma refuzurilor succesive ale altor candidati cu sanse mai bune. Oprescu a preferat sa nu candideze din motive pe care le inteleg, iar Vanghelie este cel care si-a exprimat interesul de a candida", a afirmat, ieri, Geoana.


Umanistul rapidist...

Cutia cu surprize a candidatilor pentru scaunul de edil-sef al Capitalei continua. Dan Voiculescu l-a facut umanist, ieri, pe Radu Opaina si, totodata, candidat pentru Bucuresti. Opaina, presedinte al Federatiei Nationale a Asociatiilor de Proprietari, a declarat ca este capabil sa castige cursa electorala care va incepe in data de 3 aprilie, argumentand ca "experientele din perioada RADET Bucuresti, din relatiile cu primariile din Capitala” pot aduce un aport important pentru obiectivele pe care le are. De asemenea, el a precizat ca experienta RADET Bucuresti, unde "patronul" este Primaria Generala, l-a intarit. "Acum stiu ce trebuie sa fac, sunt mai determinat, sunt convins ca voi castiga si o sa aveti surprize placute", a adaugat acesta.


Cantonament la Opait

Dupa modelul "Rapid Bucuresti", liderul PUR Bucuresti, George Copos, a afirmat ca vrea ca Organizatia din Bucuresti sa "intre" in cantonament cu Opaina in vederea castigarii luptei electorale pentru sefia Primariei Generale. "Intreaga filiala va fi alaturi de el. Sunt convins ca PUR va fi la nivelul asteptarilor bucurestenilor", a accentuat vicepremierul.


Arhitectura stil PRM

Candidatul PRM la Primaria Capitalei este arhitectul Anca Petrescu, in prezent deputat de Mehedinti din partea acestui partid, a declarat, ieri, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. El a precizat ca aceasta decizie a fost luata dupa consultarea forurilor de decizie din partid si ca lansarea oficiala a candidaturii deputatului Anca Petrescu va avea loc pe 8 martie, de Ziua femeii, la Sala Senatului din Palatul Parlamentului. "Am ales aceasta zi pentru ca suntem singurul partid care propune o femeie drept candidat la Primaria Capitalei.

Publicat de : A. Dinescu, C. Crist
Data publicării: 17 Feb 2005 - 07:53
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1189&titlu=Emil_Boc__PSD_pregateste_o_schema_tip_&_laquo_Duvaz&_raquo___omul_fiind_Cozmin_Gusa