Ioan Talpes il toarna pe Andrei Plesu la Basescu [1]

Fostul director al SIE, astazi senator al PSD, Ioan Talpes, i-a trimis presedintelui statului o scrisoare deschisa in care sustine ca Andrei Plesu, consilier prezidential pentru politica externa, si-ar fi depasit atributiile.

Acesta s-a aratat deranjat de o remarca a lui Plesu la adresa sa dintr-un articol aparut in presa. Iata un fragment care l-a suparat pe Talpes: "Sunt ocupat, sunt grabit, sunt hartuit, coplesit de lehamite. Am ajuns sa ma comport ca si cum Hrebenciuc, Cozmanca, Sechelariu si Vanghelie, Constantinescu si Aghaton, Talpes si Garcea ar exista cu adevarat. Colectionez antipatii si prilejuri de satisfactie. Mi-am pierdut increderea in virtutile natiei, in sansa tarii, in rostul lumii (...)". Talpes a incercat sa-i argumenteze lui Basescu ca a trimis scrisoarea in "dorinta sincera" de a trage un "semnal de alarma" privind "o serie de iesiri publice recente" ale lui Plesu.
Publicat de : B. Apostolescu
Data publicării: 17 Feb 2005 - 07:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1188&titlu=Ioan_Talpes_il_toarna_pe_Andrei_Plesu_la_Basescu