Depunerea jurământului de credință de către prefecți [1]

La finalul întâlnirii de evaluare a activității Ministerului Administrației și Internelor în anul 2004, acțiune desfășurată azi, 11 ianuarie a.c., Prim-ministrul Guvernului României, Cătălin Popescu Tăriceanu a avut o întâlnire informală cu prefecții, la sediul M.A.I., în prezența lui Vasile Blaga, ministrul administrației și internelor.

Cu acest prilej, Prim-ministrul Guvernului României a ținut să sublinieze importanța și responsabilitatea funcției publice pe care acești funcționari ai statului o dețin, precum și principalul obiectiv ce trebuie să le guverneze activitatea ce o vor depune, respectiv asigurarea legalității în cadrul comunităților locale.

Totodată, Premierul României a cerut prefecților respectarea întocmai a calendarului de aderare la Uniunea Europeană astfel încât România să îndeplinească toate condițiile necesare integrării europene în anul 2007.

În cadrul aceleiași întâlnirii, a avut loc ceremonia depunerii jurământului de credință, prevăzut de articolul 10 din Legea 340/2004 privind instituția prefectului, de către cei 36 de prefecți nou numiți în funcție.
Publicat de : ---
Data publicării: 11 Ian 2005 - 16:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=118&titlu=Depunerea_juramantului_de_credinta_de_catre_prefecti